U KTC-u u Koprivnici održati će se 15. ovogodišnja akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

U kolovozu dobrovoljni darivatelji krvi dali 448 doza krvi!
21/08/2018
Volonteri “Volonterskih grupa” družili se u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica
23/08/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica nastavlja s provođenjem akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta Volimo volontiranje, a ove subote 25.8.2018. akcija se održava u Robnom centru KTC, Ivana Česmičkog 15 u Koprivnici. Naši vrijedni volonteri će po već poznatom rasporedu, u vremenu od 9 do 13 sati, kupcima dijeliti letke s popisom potrebnih namirnica kako bi oni koji žele i mogu znali što mogu donirati za potrebe Socijalne samoposluge.

Trenutno nam nedostaju slijedeće namirnice: brašno, sol, riža, mliječni proizvodi i ostale raznovrsne prehrambene namirnice.

Stoga apeliramo na naše sugrađane, koji su u mogućnosti, da doniraju nešto od navedenog te na taj način pomognu onima kojima je potrebno. Korisnicima Socijalne samoposluge paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama dijele se jednom tjedno, a prema Sporazumu između Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Grada Koprivnice pravo na pakete ostvaruju osobe s prebivalištem na području Koprivnice, korisnici su prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja sukladno propisima Grada Koprivnice, nisu korisnici Pučke kuhinje te su stariji od 60 godina ili radno nesposobni.

Projekt ‘Volimo volontiranje’ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko-križevačke županije ˊRad na darˋ, Gradom Koprivnica i koprivničkim osnovnim školama ˊĐuro Esterˋ, ˊBraća Radićˋ i ˊA.N. Gostovinskiˋ , a financiran je u sklopu Europskog socijalnog fonda Provedba je počela 1. rujna 2017. kada je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta u ime partnerstva potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Unaprijed zahvaljujemo svima na dobrovoljnim donacijama!

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content