U godinu dana Klub umirovljenika proveo 223 aktivnosti i 100 volonterskih akcija

Dobrovoljni darivatelji krvi primili Medalje Grada Koprivnica
04/11/2021
Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ za projekt malih dijabetičara ‘Slatko srce’ odobrila gotovo 100 tisuća kuna
05/11/2021

KOPRIVNICA – U prostorijama Kluba umirovljenika “Volonter penzioner” u petak, 5. studenog 2021. godine obilježili smo godišnjicu prve aktivnosti Kluba. Uz druženje, sumirana su postignuća te prikazane fotografije s programa provedenih u proteklih godinu dana. U tom je razdoblju Klub „Volonter penzioner“ okupio 128 umirovljenika, organizirao 223 različita događanja kojima je cilj aktivno starenje i cjeloživotno učenje te proveo 100 volonterskih akcija.

Klub umirovljenika osnovalo je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u sklopu EU projekta “Volonter penzioner”. Između ostalog, za članove organiziramo predavanja uvaženih liječnika i psihologa, mjerenje tlaka i šećera u krvi, fotoradionice, informatičke radionice, gostovanja knjižničara i muzealaca, radionice prerade ljekovitog i začinskog bilja… U dane kad nema radionica, predavanja i gostovanja organiziramo druženja u Klubu uz projekcije, društvene igre, čitanje novina i pretraživanje interneta, a umirovljenici redovito imaju prilike otići na bazene, nogometne utakmice i različite izložbe.

Članovi Kluba redovito sudjeluju u volonterskim akcijama za Socijalnu samoposlugu. U godinu dana organizirano je točno 100 akcija prikupljanja donacija u trgovačkim centrima te podjele paketa pomoći korisnicima Socijalne samoposluge. Od članova Kluba njih 35 redovito volontira u tim, ali i ostalim akcijama koprivničkog Crvenog križa poput dobrovoljnog darivanja krvi i akcija cijepljenjima protiv koronavirusa .

Član Kluba može postati svaki umirovljenik koji želi ugodno i korisno provoditi svoje slobodno vrijeme. Svi programi su besplatni. Za učlanjenje treba donijeti osobnu iskaznicu i rješenje o mirovini ili obavijest o mirovinskim primanjima. Sjedište Kluba umirovljenika „Volonter penzioner“ je u prizemlju zgrade na Trgu E. Kumičića 4 i otvoren je radnim danom od 10 do 12 sati.

Projekt „Volonter penzioner“ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena “Kamengrad”, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content