U Dječjem vrtiću “Smješak” i osnovnim školama obilježen Svjetski dan prve pomoći

Podijeljeno je 1.000 kutija žitarica
23/09/2016
Socijalni radnik iz Berlina posjetio koprivnički Crveni križ
05/10/2016

KOPRIVNICA-  Svjetski dan prve pomoći, koji se obilježava 10. rujna, ove godine bio je posvećen najmlađima

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Klub mladih obilježili su Svjetski dan prve pomoći kroz radionicu prve pomoći u Dječjem vrtiću „Smiješak“. Ove godine, Svjetski dan prve pomoći bio je fokusiran na najmlađi uzrast našeg društva.

Kroz edukativnu interakciju vrtićarci su bili upoznati sa osnovama i pružanjem prve pomoći. Vrtićarci su uz pomoć članova Kluba mladih mogli sudjelovati u osnovnim postupcima pružanja prve pomoći sa zavojem i trokutnom maramom, savladati tehnike sanacije rane, slomljene ruke i krvarenja iz nosa.

Kroz igru i praktični dio, edukativna i vesela radionica omogućila je vrtićarcima da obrate pažnju na važnost pružanja prve pomoći.

Svjetski dan prve pomoći obilježen je u brojnim školama na području djelovanja GD CK Koprivnica. U Osnovnoj školi Fran Koncelak u Drnju, 12 učenika u dobi od 9 godina bili su upoznati o savladavanju osnova prve pomoći kroz prezentaciju koje su održale učiteljice Adela Jadan i Lidija Bogčev. Sudjelovali su učenici koji imaju 9 godina i to njih 18 bilo je podijeljeno u četiri grupe s različitim situacijama povreda koje su vodile učiteljice Darinka Beruta i Nikolina Šemper. Oni najmlađi u dobi od 6 godina, također su sudjelovali u aktivnosti u grupi od 8 učenika koje je vodila učiteljica Nevenka Maruševec. U Osnovnoj školi “Prof. Blaž Mađer” sudjelovalo je 25 učenika trećih razreda uz vodstvo učiteljica Andreje Kanižanec i Biserke Međimorec. Također, sudjelovalo je 6 učenika drugih i četvrtih razreda uz vodstvo učiteljice Višnjice Šestak i djelatnika Mladena Bogovića, romskog pomoćnika. U Osnovnoj školi “Đuro Ester” Koprivnica sudjelovalo je 150 učenika trećih i četvrtih razreda u predavanju o povijesti, nastanku i aktivnostima organizacije Crveni križ, te praktičnim vježbama pružanja prve pomoći uz vodstvo profesora Miroslava Kaniseka.

web1web2web3webwebweb1web2

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content