Podijeljeno je 1.000 kutija žitarica

U akcijama dobrovoljnog davanja krvi u rujnu prikupljene 503 doze krvi!
16/09/2016
U Dječjem vrtiću “Smješak” i osnovnim školama obilježen Svjetski dan prve pomoći
23/09/2016

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica 23. kolovoza 2016. godine primilo je donaciju Hrvatskog Crvenog križa od 1.000 kutija Frozen i Muesli žitarica za podjelu osobama slabijeg imovinskog stanja.

Najviše žitarica podijeljeno je korisnicima Socijalne samoposluge. Ovim putem su obitelji s područja grada Koprivnice, osim redovitih paketa s osnovnim namirnicama, dobile određene količine žitarica ovisno o broju članova korisnika Socijalne samoposluge. Žitarice su podijeljene i samohranim roditeljima s područja Koprivnice, a prema popisu Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

Osim korisnicima Socijalne samoposluge, žitarice su podijeljene i korisnicima Pučke kuhinje te u okolnim općinama.

Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa dijelili su žitarice na području četiri općine, Đelekovca, Drnja, Legrada i Hlebina, osobama slabijeg imovinskog stanja, obiteljima s više djece te starijima i nemoćnima. Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, zajedno s predsjednicima općinskih društava, usrećili su potrebite sa žitaricama koje su podijeljene po kućama na područjima četiri općine.

Nastavak podjele bio je ponovno u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u sklopu projekta „Socijalna samoposluga“ svakog tjedna u srijedu. No, važno je spomenuti da su se žitarice dijelile i na dnevnoj bazi u kantini Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, gdje su korisnici uz obrok prema jelovniku kantine Gradske kuhinje Gradskog društva Crvenog križa dobivali i kutije sa žitaricama.

Sveukupno gledajući, donacija žitnih pahuljica Hrvatskog Crvenog križa Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica uspješno je ostvarena kroz raznolike akcije podjele koje su se provodile u prostorima Gradskog društva Crvenog Križa i po domovima potrebitih.

Vjerujemo da smo na taj način barem malo pomogli onima kojima je potrebno puno više od žitnih pahuljica pokazujući dobru volju i brigu, te ovim putem podsjećamo sugrađane da ne zaborave na sve one kojima je pomoć najpotrebnija.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content