U akciji Solidarnost na djelu prikupljeno 55.234,45 kuna

Koprivnički Crveni križ sudjelovao na proslavi Dana grada
07/11/2021
Izrađen stručni rad o zdravstvenim navikama umirovljenika
10/11/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica završilo je 49. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2021. pod geslom „Ne dvoji, za drugog izdvoji“. Akcija je provedena u Koprivnici i 11 općina i ukupno je prikupljeno 55.234,45 kuna. Kao što je najavljeno na početku ove humanitarne akcije, novac je namijenjen za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja.

Od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će pet posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Tako će za 50.798,06 kuna biti kupljeno i podijeljeno više od 400 pari tenisica učenicima slabijeg u potrebi iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Akcija Solidarnost na djelu 2021. predviđena je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2021. godini kao akcija svih društava HCK. S obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica je, kao i prošle godine, odlučio da se akcija održi pod izmijenjenim uvjetima. Od 8. do 31. listopada 2021. aktivisti i volonteri koprivničkog Crvenog križa prikupljali su sredstva prodajom bonova od jedne i pet kuna u školama, vrtićima, tvrtkama, ustanovama i udrugama, te na trgu, u općinama, akcijama prikupljanja donacija za Socijlanu samoposlugu u trgovačkim centrima, a bonovi solidarnosti prodavali su se i u sjedištu GDCK Koprivnica te našem Klubu umirovljenika „Volonter penzioner“. Također, naši sugrađani imali su mogućnost uplate na žiro račun akcije i putem barkoda.

Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazati humanost i solidarnost kako bi na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content