U akciji Solidarnost na djelu u Koprivnici 12. 10. prikupljamo novac ze tenisice učenicima slabijeg imovinskog stanja

Počela akcija Vaš dar za pravu stvar
09/10/2023
Dobrovoljni darivatelji Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ izabrali Ivicu Šnajdara za predsjednika
11/10/2023

KOPRIVNICA – Provođenje akcije Solidarnost na djelu 2023. predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa, a održat će se u Koprivnici u četvrtak 12. listopada 2023. godine kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.  Akcija Solidarnost na djelu, 51. po redu, održat će se pod nazivom: «Ne dvoji! Za drugog izdvoji».

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, odlučio je da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GDCK Koprivnica.

Od prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5 % u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području grada Koprivnice 51. akcija Solidarnost na djelu održat će se 12. listopada (četvrtak) od 15.30 – 19.00 sati. Molimo sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima, a to će biti učenici osnovnih i srednjih škola te naši volonteri. Svi oni će tijekom akcije imati vidljive oznake Crvenog križa. I ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti u apoenu od 1 euro i ovjereni žigom GDCK Koprivnica.

Mjesna i općinska društva Crvenog križa akciju će provesti tijekom nadolazećih vikenda do kraja mjeseca.

Financijske donacije građani mogu uplatiti i na račun akcije Solidarnost na djelu 2023. HR9023860021552009223 ili skeniranjem bar koda s letka koji će biti objavljen na dan akcije.

Građane ujedno obavještavamo da prikupljamo prehrambene namirnice i to u Kauflandu u Koprivnici od 9. do 15. listopada. Tamo je postavljena košara s natpisom „Vaš dar za pravu stvar“ te tamo možete ostaviti brašno, ulje, rižu, šećer, sol, tjesteninu, riblje i mesne konzerve, juhe u vrećicama i marmelade te higijenske potrepštine za korisnike Socijalne samoposluge.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2022. ukupno prikupilo 87.078,14 kuna te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 478 pari tenisica učenicima slabijeg imovinskog stanja iz 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2023. dobiveno je Rješenje Koprivničko-križevačke županije s evidencijskom oznakom KKŽ-HA/ŠK-23-4, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content