U akciji Solidarnost na djelu 2018. prikupljamo sredstva za kupnju tenisica učenicima u školama

Ravnateljica Adela Sočev na FEAD Network konferenciji na Malti
11/10/2018
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi planiraju se od 15. do 19. listopada 2018.
11/10/2018

Koprivnica – Provođenje akcije “Solidarnost na djelu 2018.” predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2018. godini u četvrtak 11. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa.

Akcija Solidarnost na djelu održat će se pod nazivom:

„Ne dvoji, za drugog izdvoji!“

Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju sportske obuće učenicima slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Koprivnice i 11 općina, čije područje pokriva GD CK Koprivnica.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Na području Grada Koprivnice, 46. sabirna akcija Solidarnost na djelu održat će se 11. listopada 2018. godine (četvrtak) od 15,30 – 19,00 sati.

Mjesna društva Crvenog križa akciju će provesti u subotu i nedjelju 13. i 14. listopada, a općinska društva Crvenog križa akciju će na svojim područjima provesti do 31. listopada 2018. godine.

Molimo naše sugrađane da otvore vrata svojih domova našim aktivistima koji će ih obilaziti u četvrtak 11. listopada. Aktivisti, učenici osnovnih i srednjih škola i naši volonteri, nosit će oznake Crvenog križa tijekom akcije.

Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su pečatom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bit će namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

Građane ujedno obavještavamo da će se prikupljati prehrambene namirnice i to u Kauflandu u Koprivnici. Tamo će biti postavljena košara s natpisom Vaš dar za pravu stvar te će se prikupljati brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u prošlogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2017. ukupno je prikupilo 79.981,42 kune te je za taj novac kupljeno i podijeljeno 501 par tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za Akciju Solidarnost na djelu 2018.  dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave  u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-17-4, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content