U 14 mjesnih odbora prikupljeno 32.579,42 kuna za sportsku obuću učenicima

Volonteri proveli subotu na izletu
12/10/2016
U Trgovačkom Centru Koprivnica održat će se akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
14/10/2016

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je u četvrtak 13. listopada u popodnevnim satima tradicionalnu 44. Sabirnu akciju ‘Solidarnost na djelu 2016’ pod nazivom ‘Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija’ . Na području 14 gradskih mjesnih odbora više stotina volontera obišlo je kućanstva te je od građana Koprivnice prikupljeno 32.579,42 kune.

Akcija Solidarnost na djelu nastavlja se tijekom ovog vikenda na područjima prigradskih mjesnih odbora i na područjima 11 općina do kraja mjeseca.

Kao i proteklih godina, i ove će se godine prikupljeni novac namijeniti za kupnju sportske obuće učenicima školskog uzrasta koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

U ovogodišnjoj akciji prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima se uručuju bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva. U školama i vrtićima bonovi su i u apoenima od 1 kune. Građani također mogu donirati hranu, u Kauflandu je postavljena košara s natpisom Vaš dar za pravu stvar te se prikupljaju brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade. Građani mogu donijeti hranu i u sjedište Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, B. Radića 7, a prikupljena hrana bit će namijenjena korisnicima Socijalne samoposluge.

Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 10% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa.

Od srca zahvaljujemo našim volonterima, učenicima, profesorima i aktivistima Crvenog križa te našim građanima koji su i ove godine podržali akciju Solidarnost na djelu.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a za ovogodišnju akciju Solidarnost na djelu dobiveno je Rješenje Ureda državne uprave  u Koprivničko-križevačkoj županiji s evidencijskom oznakom KKŽ-HA / ŠK-16-6, te je dodijeljena oznaka ŠK, što znači da je akcija namijenjena za unaprjeđenje uvjeta školovanja.

solidarnost-3solidarnost-4solidarnostsolidarsnost5

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content