U 12 mjesnih odbora prikupljeno 32.358,74 kune za sportsku obuću učenicima

Listopadske akcije darivanja krvi počinju akcijama u restoranu koprivničkog Crvenog križa
15/10/2015
U Trgovačkom centru Koprivnica 19. akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
16/10/2015

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provelo je u četvrtak 15. listopada u popodnevnim satima tradicionalnu 43. Sabirnu akciju ‘Solidarnost na djelu 2015’ pod nazivom ‘Vaš dar za pravu stvar’. Na području 12 gradskih mjesnih odbora više stotina volontera obišlo je kućanstva te je od građana Koprivnice prikupljeno 32.358,74 kune. U prvom dijelu akcije prikupljeno je 700 kuna više nego protekle godine.

Akcija Solidarnost na djelu nastavlja se tijekom ovog vikenda na područjima prigradskih mjesnih odbora i na područjima 11 općina do kraja mjeseca.

Kao i proteklih godina, i ove će se godine prikupljeni novac namijeniti za kupnju sportske obuće učenicima školskog uzrasta koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

U ovogodišnjoj akciji prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima se uručuju bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom našeg društva. Građani također mogu donijeti i hranu u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica za potrebe Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge.

Ujedno, pozivamo tvrtke koje su u mogućnosti, da donacije uplate na žiro račun Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica – IBAN: HR9223860021100510465, s naznakom Solidarnost na djelu 2015. Građani svoj prilog također mogu dati u kasice Crvenog križa koje se nalaze u poslovnicama Podravske banke i Splitske banke, u poslovnici Hrvatske pošte na Florijanskom trgu i u Gradskoj knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ u Koprivnici.

Od srca zahvaljujemo našim volonterima i našim građanima koji su i ove godine podržali akciju Solidarnost na djelu.

Solidarnost

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content