Tjedan Crvenog križa – Pozivamo Vas u naš Crveni križ i na donacije potrebitima

U Kauflandu akcija za Socijalnu samoposlugu
06/05/2016
Gradski vijećnici pripremili roštilj za korisnike Pučke kuhinje
09/05/2016

KOPRIVNICA – Tjedan Crvenog križa obilježava se od 8. do 15. svibnja, a tim povodom Gradsko društvo Crvenog krža Koprivnica ima više događanja. Obilježavanje je započelo prijemom učenika prvih razreda u podmladak Crvenog križa u petak 6. svibnja, te roštiljom koji za korisnike Pučke kuhinje pripremaju gradski vijećnici Grada Koprivnice u ponedjeljak 9. svibnja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica 15. svibnja 2016. godine obilježava 15. godišnjicu otvaranja Pučke kuhinje u Koprivnici. Tim povodom u sklopu Tjedna Crvenog križa od 8. do 15. svibnja, obilježavamo Tjedan Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge koja je otvorena u lipnju 2015. godine u sklopu GD CK Koprivnica. U sklopu tog tjedna, otvaramo vrata našeg GD CK Koprivnica za naše sugrađane koji nas žele posjetiti te apeliramo na donacije naših sugrađana za pomoć onima koji su u potrebi.

Stoga Vas molimo, ukoliko ste u mogućnosti, da u svojem radnom kolektivu/tvrtki/školi/vrtiću, u tom tjednu organizirate prikupljanje osnovnih prehrambenih namirnica (brašno, ulje, tjestenina, šećer, sol, riža, juhe, konzerve i drugo te higijenske potrepštine) za donaciju našoj Socijalnoj samoposluzi i Pučkoj kuhinji, a donacije možete predati osobno, ili uplatom na račun:  IBAN: HR9223860021100510465.

U sklopu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica od 15. svibnja 2001. godine djeluje Pučka kuhinja. U proteklih 15. godina pripremljeno je pola milijuna obroka, a samo u 2015. godini 51.699 obroka. Rad Socijalne samoposluge temelji se na donacijama, a kroz nju pomoć je prošle godine primilo 1.500 naših sugrađana.

Korisnici Pučke kuhinje su osobe koje upućuje Centar za socijalnu skrb po kriterijima iz Zakona o socijalnoj skrbi i Grad Koprivnica po kriterijima Socijalnog programa, a prema službenim evidencijama Grada Koprivnice također pomažemo onima koji nemaju prehranu u kuhinju, paketima prehrane kroz Socijalnu samoposlugu.

Projektima Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge zaokružena je briga za ljude u socijalnoj potrebi, definirana Socijalnim programom Grada Koprivnice. Malo je gradova koji se mogu pohvaliti  takvim sustavnim programom skrbi za svoje sugrađane.

Ukoliko prikupite prehrambene namirnice, možete ih dostaviti u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, ul. B. Radića 7, ili ćemo mi doći po donaciju.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji, razumijevanju i Vašem dobročinstvu.

Podjela 22.7.2015.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content