Tjedan Crvenog križa obilježavamo prikupljanjem donacija za Socijalnu samoposlugu

Podijelili smo više od 100 paketa hrane u općinama
07/05/2020
Hvala građanima na rođendanskim darovima za Socijalnu samoposlugu
11/05/2020

KOPRIVNICA- Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca obilježava se 8. svibnja, u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henryju Dunantu, rođenom na taj dan 1828. godine u Ženevi. Ujedno se od 8. do 15. svibnja obilježava Tjedan Crvenog križa koji će se u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica obilježiti  aktivnostima primjerenim situaciji u kojoj se nalazimo uzrokovanoj epidemijom koronavirusom COVID 19.

8.svibnja 2020. (petak) – Skupština Hrvatskog Crvenog križa u radu koje će sudjelovati, preko online platforme i zastupnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dr. Dražen Sačer i Zvonimir Šašek

8.-15. svibnja 2020. – ‘Vaš dar za pravu stvar’ akcija prikupljanja prehrambenih namirnica za Socijalnu samoposlugu u Kauflandu gdje će biti postavljena košara za prikupljanje namirnica. Socijalna samoposluga je već dulje vrijeme prazna a trenutno nam najviše nedostaju brašno, ulje, šećer, sol, riža, tjestenina, konzervirana hrana i higijenske potrepštine. Svaka vaša donacija pomoći će našim korisnicima u ova teška i neizvjesna vremena.

12. svibnja 2020. ( utorak) – 19. rođendan Pučke kuhinje u kojoj je od njenog otvaranja pripremljeno više od 700.000 obroka za potrebite korisnike.

13. svibnja 2020. ( srijeda)- Podjela prikupljenih donacija u Socijalnoj samoposluzi našim korisnicima

14. svibnja 2020. (četvrtak)- akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Društvenom domu u Drnju kao zajednička akcija općinskih društava Crvenog križa Drnje i Peteranec.

Od 18. svibnja 2020.( ponedjeljak) nastavljamo s redovitim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. U ponedjeljak, utorak i srijedu od 18. do 20. svibnja 2020. pozivamo vas da dobrovoljno darujete krv u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, a u četvrtak i petak u Policijskoj upravi Koprivničko- križevačkoj, Legradu i Đelekovecu te u Koprivničkim Bregima.

Dragi naši sugrađani, pozivamo vas da podržite akciju prikupljanja prehrambenih namirnica u Kauflandu ili da osobno predajte donaciju u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7, kako bi naša Socijalna samoposluga mogla nesmetano nastaviti s radom i pomagati našim potrebitim korisnicima.

Ujedno najavljujemo da ćemo i na središnjem Zrinskom trgu u Koprivnici imati postavljen štand na kojem ćemo također prikupljati donacije za Socijalnu samoposlugu i to u subotu 9. svibnja, ponedjeljak 11. svibnja i subotu 16. svibnja od 9 do 13 sati.

Svim našim volonterima, članovima, dobrovoljnim darivateljima krvi i zaposlenicima svih društava Crvenog križa zahvaljujemo na svekolikom angažmanu i čestitamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content