Svjetski dan Prve pomoći obilježili smo s najmlađima na koprivničkom trgu

Adela Sočev imenovana u Nacionalni odbor za razvoj volonterstva
08/09/2017
Započele akcije dobrovoljnog davanja krvi
11/09/2017

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u petak 8. rujna 2017. godine, u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom Fran Galović, obilježilo Svjetski dan Prve pomoći na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici i uzrokovati ozljede ili smrt. Obilježavanjem Svjetskog dana prve pomoći naglašava se važnost znanja i vještina pružanja prve pomoći kao prvog koraka u pomaganju ozlijeđenoj osobi prije dolaska hitne medicinske službe.

Ovom prigodom željeli smo povećati svijest o opasnostima s kojima se naši sugrađani, od najranije do najstarije dobi, mogu suočiti u svojem kućnom okruženju, stoga su nam se na trgu pridružili i učenici sva tri 1. razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski kojima je naš volonter, doktor Petar Martinčić na zanimljiv način objasnio kako unesrećenoj osobi pružiti prvu pomoć, a posebno im je bilo interesantno isprobati oživljavanje na lutki za prvu pomoć.

Osim toga članovi Kluba mladih uz mentoricu Lidiju Molnar pokazali su im kako zaustaviti krvarenje iz nosa te ih na kraju sve razveselili bombonima i slikovnicama Veseli dan doktora Vedrana Veselića. Učenici Srednje medicinske škole s mentorom Tomislavom Lončarom svim zainteresiranim sugrađanima mjerili su tlak i razinu šećera u krvi i dijelili prigodne brošure o postupcima prve pomoći te o bolestima srca. Više od 50 naših sugrađana izmjerilo je tlak i šećer.

Obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći su se pridružili i gradonačelnik Mišel Jakšić i njegove zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, zamjenik župan Ratko Ljubić i zamjenica ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu doktorica Valerija Bartolić. Oni su podržali akciju Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, upoznali se s našim promotivnim materijalima i iskoristili priliku za mjerenje tlaka i šećera.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content