Sudjelovali smo u vježbi evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi Đuro Ester

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 80 kilograma hrane i 16 komada higijenskih potrepština
19/05/2018
Nastavljamo s prijemima u podmladak po općinskim školama
21/05/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovalo je na vježbi evakuacije i spašavanja u OŠ Đuro Ester. Prema scenariju, u kotlovnici škole izbio je požar koji se počeo širiti, tom prilikom je teže ozlijeđeno troje učenika, a lakše su ozlijeđene još tri osobe. Ekipa podmlatka Crvenog križa osnovne škole Đuro Ester s članovima Gradskog  interventnog tima Crvenog križa Koprivnica pružila je pomoć lakše ozlijeđenim osobama, dok je teže ozlijeđene zbrinula hitna služba Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Djelatnica GDCK Koprivnica Božica Gašpar i volonterka Nevenka Posavec pobrinule su se za realistični prikaz ozljeda svih ozlijeđenih na vježbi.

Učenici škole s nastavnicima, evakuirani su na prostor ispred škole, dok su vatrogasci gasili zamišljeni požar te su iz učionice na katu spašavali učitelja i učenike koji su skakali s prozora na vatrogasni zračni jastuk.

U vježbi su uz Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica sudjelovali  djelatnici  JVP Grada Koprivnice, DVD-a iz koprivničkih mjesnih odbora, Zavod za hitnu medicinu Koprivničko – križevačke županije, Policijska uprava Koprivničko–križevačka te HGSS Koprivnica.

Vježba je uspješno izvedena, a tom je prilikom ravnateljica Osnovne škole „Đuro Ester“ Sanja Prelogović zahvalila svima na sudjelovanju a zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec  izrazila zadovoljstvo viđenim na vježbi i spremnosti  svih sudionika vježbe.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content