Sudjelovali smo na smotri Crvenog križa na Jarunu

Dani EU fondova obilježavaju se i u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica
08/05/2017
Gradski vijećnici pripremili roštilj za korisnike Pučke kuhinje
09/05/2017

ZAGREB – Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca obilježava se 8. svibnja kada počinje i Tjedan Crvenoga križa u Hrvatskoj. Tim povodom na Jarunu u Zagrebu održana je velika smotra u sklopu koje su predstavljene aktivnosti HCK – darivanje krvi, prva pomoć, humanitarna pomoć, prevencija ovisnosti, volontiranje, služba traženja i drugo. Ujedno je predstavljena oprema za izvanredne situacije kojom raspolaže Crveni križ.

Više od 300 profesionalaca i volontera iz crvenih križeva iz cijele Hrvatske podigli su šatorsko naselje za krizne situacije, a održana je i atraktivna vježba spašavanja života na vodi i hitna dostava humanitarne pomoći vojnim helikopterom.
Na smotri su sudjelovali i članovi Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Šašek, Robert Vulić, Davor Japec i Miljenko Jagodić koji su tri dana pripremali i kuhali hranu za sudionike smotre. Na središnjoj svečanosti u Zagrebu u nedjelju su bili i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Smotru i vježbu pratio je izaslanik predsjednika Vade RH i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner te izaslanik Predsjednice RH Tomislav Madžar.

Posjetitelji i crvenokrižaši su pod velikim šatorom nakon vježbe počašćeni grahom kojeg je pripremilo GD CK Zagreb, a dijelili članovi interventnog tima Koprivničko-križevačke županije.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content