Sportskim susretima i prikupljanjem novca za Imunološki Zavod obilježen Svjetski dan darivatelja krvi

Glas Podravine i Prigorja 12.lipnja 2015.
12/06/2015
Ksenija Punčikar iz Belupa dijelila majice darivateljima
15/06/2015

GORNJA RIJEKA – U organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevčke županije, a uz pomoć domaćina Gradskog društva Crvenog križa Križevci i Općinskog društva Crvenog križa Gornja Rijeka, u petak 12. lipnja u restoranu Joker u Gornjoj Rijeci održani su 11. sportski susreti darivatelja krvi s područja Koprivničko-križevačke županije. Susretima se tradicionalno obilježava Svjetski dan darivatelja krvi – 14. lipnja.
Na susretima se okupilo više od stotinu darivatelja, ponajprije onih sa sto i više davanja, a sve njih pozdravili su i zahvalili na dobročinstvu darivanja krvi predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Dubravka Jaković, Željka Koluder Vlahinja, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije, zamjenik gradonačelnika Križevaca Ivan Vuk, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, predsjednici gradskih društava Crvenog križa u Križevcima dr. Franjo Husinec i GD CK Đurđevca Branka Stipović te predsjednik Općinskog društva Gornja Rijeka Zdravko Pomper.
Na susretima je istaknuto kako je Koprivničko-križevačka županija prva u RH prema broju prikupljenih doza krvi u 2014. godini, sa 8.171 dozom krvi prosjek je 7,07 davanja na sto stanovnika. Na tim rezultatima svi su čestitali našim darivateljima.
Stjepan Lončar, rekorder s više od 150 davanja krvi, koji je ujedno predsjednik Kluba 100 Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, pozvao je darivatelje te su se uključili u prikupljanje novca za Visia Croaticu, za spas Imunološkog zavoda. Darivatelji su prikupili te uplatili 1.520 kuna za spas Imunološkog zavoda.
Darivatelji su na susretima odmjerili snage u pikadu, šahu, beli, visećoj kuglani i nogometu. Predstavnici GD CK Koprivnica bili su najbolji u pikadu, šahu i visećoj kuglani , dok su predstavnici GD CK Križevaca pobijedili u beli i nogometu. Prigodni program iznenađenja darivateljima su pripremili Udruga Potkalnički plemenitaši koji su izveli nekoliko plesova u replikama originalnih krinolina i muškim svečanim odijelima iz 19. stoljeća. Gornja Rijeka 1Gornja Rijeka 3Gornja Rijeka 4Gornja Rijeka 6 Gornja Rijeka 7 Gornja Rijeka Gornja Rijeka5

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content