Solidarnost na djelu: u Koprivnici prikupljeno 37.854,54 kuna!

Održana posljednja edukacija u sklopu projekta ‘Slatko srce’
13/10/2022
Darujte krv, akcije su od 17. do 21. listopada
15/10/2022

KOPRIVNICA –  Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je u četvrtak, 13. listopada 2022. godine jubilarnu, 50. humanitarnu sabirnu akciju Solidarnost na djelu. Građani su iskazali solidarnost i donirali ukupno 37.854,54 kuna. Akcija je potvrdila i humanost i zajedništvo, jer je u njezinoj pripremi i provođenju u Koprivnici sudjelovalo oko 400 volontera svih dobi, od učenika do umirovljenika.

Učenici volonteri, u organizaciji Voditelja podmlatka Crvenog križa koprivničkih osnovnih i srednjih škola, obilazili su grad pozivajući građane da doniraju novac u korist akcije Solidarnost na djelu. U zamjenu su im davali bonove solidarnosti u vrijednosti 5 kuna. Hvala svima koji su otvorili vrata svojih domova našim aktivistima.

Nakon što su tijekom poslijepodneva volonteri s oznakama Crvenog križa obišli grad, u sjedištu GDCK Koprivnica u četvrtak navečer smo zbrojili prikupljen novac. Naviše je prikupljeno na području Taraščica (5.721,93 kn), gdje akciju odlično vodi ekipa predvođena dugogodišnjom aktivisticom koprivničkog Crvenog križa Anica Desnica.

Najbrže su akciju proveli volonteri na području Banovca pa je ekipa tog mjesnog društva Crvenog križa predvođena Marijom Kučan prva donijela prikupljeni novac u sjedište GDCK Koprivnica. Najviše je volontera obilazilo područje MO Centar, gdje je akciju koordinirao Stjepan Lončar, dok je nova Osnovna škola Podolice bila novo sjedište iz kojeg su volonteri s bonovima solidarnosti kretali u obilazak tog dijela grada.

Na području djelovanja 12 mjesnih odbora Crvenog križa prikupljeno je 37.854,54 kuna. Hvala svima koji su bili uključeni u akciju.

Akcija Solidarnost na djelu nastavlja se do kraja listopada u prigradskim naseljima i općinskim društvima Crvenog križa te u vrtićima, školama, tvrtkama, ustanovama, sportskim klubovima i različitim društvima. Novac prikupljen u akciji i ove je godine namijenjen kupnji sportske obuće za učenike slabijeg imovinskog stanja s područja djelovanja GDCK Koprivnica, a to su grad i 11 općina.

Hvala svima koji pomognu na bilo koji način!

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content