Održana posljednja edukacija u sklopu projekta ‘Slatko srce’

U četvrtak, 13. listopada jubilarna 50. akcija Solidarnost na djelu
12/10/2022
Solidarnost na djelu: u Koprivnici prikupljeno 37.854,54 kuna!
14/10/2022

KOPRIVNICA – Članovi Kluba dijabetičara ”Slatko srce” u srijedu 12. listopada 2022. godine sudjelovali su na edukaciji u Koprivnici pod nazivom ‘Važnost praćenja šećera u krvi’ što je posljednja aktivnost u sklopu projekta. Na trosatnom predavanju je bilo prisutno 22 članova kluba.

Okupljenima se uvodno obratio voditelj kluba Miroslav Kanisek koji se zahvalio članovima na sudjelovanju u svim aktivnostima u sklopu projekta. Predavanje je održao dr. med. Duje Braovac te je prisutnima objasnio važnosti samokontrole i dobre regulacije šećerne bolesti u poboljšanju kvalitete života kao i u sprječavanju kasnijih komplikacija bolesti. Istaknuo je najčešće greške vezane za vrijeme i mjesto primjene inzulina te količinu inzulina prilagođenu količini unesenih ugljikohidrata, a s kojima se susreće u praksi. Tijekom predavanja roditelji su imali pitanja za probleme koji su individualni za pojedino dijete, na što im je doktor dao odgovor.

Klub “Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Za projekt “Slatko srce” Klub je dobio od Zaklade “Hrvatska za djecu” gotovo 100 tisuća kuna za aktivnosti kojima se daje potpora oboljelima.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financiran je od Zaklade „Hrvatska za djecu“.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content