“Slatko srce” obilježilo Svjetski dan šećerne bolesti

Prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u Supernova centru
15/11/2021
Zlatko Golec krv je dao 100. puta!
19/11/2021

KOPRIVNICA – U povodu Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se obilježava 14. studenog, Klub “Slatko srce” organizirao je proteklog vikenda niz aktivnosti kojima je bio cilj podizanje svijesti o dijabetesu. Klub je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa i njihove roditelje.

U središtu Koprivnice u subotu, 13. studenog 2021. ispred Gradske tržnice članovi „Slatkog srca“ mjerili su šećer u krvi i družili se s građanima. Ukazali su pri tom da su zdrave životne navike ključne u prevenciji i liječenju šećerne bolesti.

– Pričali smo s građanima o dijabetesu i kod njih otprilike 80 proveli smo mjerenje šećera u krvi. Zbog prilično povišenih vrijednosti koja je mjerenje pokazalo šestero građana smo savjetovali da se jave svojem liječniku, izvijestio je voditelj Kluba “Slatko srce” Miroslav Kanisek.

Na Svjetski dan šećerne bolesti, u nedjelju navečer, kad je pao mrak, u sva tri grada naše županije neka je građevina bila osvijetljena plavom bojom. Simbol dijabetesa je plavi krug te se time nastoji ukazati na prisutnost te bolesti. Plavo su osvijetljene bile Gradska vijećnica u Koprivnici, Sinagoga u Križevcima i utvrda Stari grad u Đurđevcu.

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti dio je projekta “Slatko srce” za koji je istoimenom Klubu Zaklada “Hrvatska za djecu” odobrila skoro 100 tisuća kuna.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.
hck
hck

Comments are closed.

Skip to content