Školski kolege malih dijabetičara učili o toj bolesti

Uoči blagdana u TC Supernova i KTC-u za Socijalnu samoposlugu smo prikupili 374 kilograma hrane
20/12/2021
Održana tradicija gradonačelnikovog božićnog ručka za korisnike Pučke kuhinje
20/12/2021

KOPRIVNICA, VIRJE – Da bi učenici koji idu u razred s djecom oboljelom od dijabetesa razumjeli njihove potrebe, Klub “Slatko srce” organizira predavanja i radionice u školama diljem Koprivničko-križevačke županije. Nedavno je voditelj Kluba Miroslav Kanisek održao edukacije u još dva razreda i to u OŠ “Đuro Ester” u Koprivnici i OŠ “Franjo Viktor Šignjar” u Virju. Klub “Slatko srce” okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a osnovalo ga je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Miroslav Kanisek je u školi Đure Estera predavanje održao u ponedjeljak, 13. prosinca, a u školi Franje Viktora Šignjara nekoliko dana ranije, u petak, 10. prosinca. 2021. godine. Školskim kolegama članova Kluba “Slatko srce” objasnio je što je dijabetes i kako se živi s tom bolešću, zašto se i kako mjeri šećer u krvi te što osobe oboljele od dijabetesa moraju učiniti kad im je razina niska ili visoka. Balansiranjem balona plave boje učenici su stekli dojam kako je njihovim kolegama koji stalno moraju balansirati razinu šećera u krvi.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornosti Društva Crvenog križa Koprivničko–križevačke županije i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Projekt Slatko srce financira Zaklada „Hrvatska za djecu“.

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content