Sedmeročlanoj obitelji nabavili smo namještaj, a korisnicima Doma za starije nabavili namirnice

Učenici svih petih razreda na području Koprivničko-križevačke županije naučili kako biti Mali humanitarci
23/06/2020
Zaštita zdravlja od vrućine- preporuke za javnost
29/06/2020

KOPRIVNICA- Humanitarne aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i briga o potrebitima obilježili su i protekli tjedan.

Sedmeročlanoj obitelji s petero male djece iz Sokolovca uz pomoć dobrih ljudi koji su donirali namještaj, pomogli smo s donacijom kreveta, zavjesa, stola i stolica, tepiha, odjeće i slatkiša za najmanje članove te siromašne obitelji.  I dalje posredujemo pri pomoći za tu obitelj, jer još neka djeca nemaju svoj krevet, pa vas pozivamo da nam se obratite ako ste u mogućnosti donirati potrebiti namještaj.

Korisnicima Doma za starije i nemoćne Koprivnica, zbog epidemije uzrokovane koronavirusom COVID 19 zabranjeno je napuštanje prostorija doma, pa su naši volonteri, uz poštivanje epidemioloških uputa, umjesto njih otišli u nabavku potrepština koje oni ne mogu nabaviti u domu. Takve nabavke organizirat ćemo dva puta tjedno sve dok traje ugroza za zdravlje korisnika Doma za starije i nemoćne.

Učenicima 4.c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica i njihovoj razrednici Đurđici Pošta uručili zahvalnice za odličnu suradnju i promicanje osnovnih vrijednosti Crvenog križa kroz likovni izričaj.

Posredstvom Hrvatskog Crvenog križa dobili smo donaciju Henkel proizvoda (prašak za rublje, omekšivač za rublje, šampon, regenerator, gel za tuširanje, deodorant) koje smo podijelili korisnicima programa pomoć u kući temeljem Ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i osobama starijim od 60 godina.

Uz redoviti rad Pučke kuhinje u kojoj dnevno pripremamo oko 140 obroka, u Socijalnoj samoposluzi redovito, svake srijede, imamo podjele paketa s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama, a ovog puta su se korisnici Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge zasladili bananama koje smo dobili od Kauflanda.

Zbog nemogućnosti organizirana prikupljanja donacija u trgovačkim centrima za normalan rad Socijalne samoposluge, a sve veći broj korisnika, pozivamo vas da svoju plemenitost, humanost i solidarnost iskažete uplatom novčanih donacija posredstvom interneta ili uplatom u banci na žiro računu Podravske banke:  IBAN HR9223860021100510465 kako bi kupili potrebne prehrambene namirnici i higijenske potrepštine za kontinuirani rad Socijalne samoposluge.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content