Sat odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ nastavlja se i za novu generaciju petih razreda

U Robnom centru KTC prikupljeno 100 kilograma hrane
10/11/2020
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi započinju 16. studenoga 2020.
12/11/2020

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i u novoj školskoj godini nastavlja s provođenjem Sata odgoja za humanost u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’, a u Osnovnoj školi Molve održan je u dva peta razreda za ukupno 26 učenika koji su sa zanimanjem popratili predavanje i aktivno se uključili mnogim pitanjima o Crvenom križu, a neki su pitali kada i kako mogu i oni sudjelovati u radu Crvenog križa. Tijekom provedbe Sata odgoja za humanost poštovale su se sve epidemiološke mjere prema uputama Zavoda za javno zdravstvo.

U osnovnim školama Ljudevita Modeca i Vladimira Nazora u Križevcima te u Drnju, Sat odgoja za humanost održali su razrednici petih razreda u suradnji s koordinatorom projekta Antonijom Habajec te je u ovoj školskoj godini sve o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i humanitarnom pomaganju naučilo ukupno 105 učenika.

Predavanja su učenicima vrlo zanimljiva te odlično prihvaćaju provođenje sata, a posebno ponavljanje naučenog rješavanjem on-line kvizova, osmišljenih umjesto radnih listića, za što se koriste mobilnim uređajima ili tabletima. Sat odgoja za humanost provodi se radi informiranja učenika o važnosti Crvenog križa u društvu, o humanitarnoj pomoći i volontiranju te na koji način i što se sve može prikupljati kao humanitarna pomoć, a sve s ciljem da ih se potakne na humanitarne aktivnosti i sudjelovanje u lokalnoj zajednici od malih nogu.

Projekt ‘Mali humanitarko’ odobren je u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, u ukupnoj vrijednosti od 557.454,37 kuna od čega 58.284,87 kuna financira Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a trajanje projekta ugovoreno je na 24 mjeseca, počevši od 5.3.2019. do 4.3.2021. godine.

Nositelj projekta je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac te osnovne škola Koprivnički Ivanec, Ljudevita Modeca Križevci i Molve.

‘Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

‘Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske’.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content