Sastanak Kluba dijabetičara Slatko srce Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije

Tuberkuloza – Vodeća zarazna bolest u svijetu
14/09/2020
Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije održali prvi sastanak
18/09/2020

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u sklopu projekta, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, osnovalo Klub dijabetičara Slatko srce.

Na području Koprivničko-križevačke županije do sada nije postojala udruga koja bi okupljala djecu i mlade oboljele od dijabetesa te njihove roditelje, a kojima je potrebna stalna podrška, edukacije, a i razumijevanje okoline.

Upravo iz tog razloga DCK Koprivničko-križevačke županije odlučilo je okupiti djecu, mlade i njihove roditelje u Klub dijabetičara Slatko srce s ciljem redovnog informiranja o suočavanju i suživotu s dijabetesom, pravilnoj prehrani, važnosti rekreacije te novim tehnologijama u liječenju i praćenju glukoze u krvi.

Stoga, s ciljem da se što više djece i mladih oboljelih od dijabetesa i njihovih roditelja upozna s radom Kluba i aktivnostima koje će se provoditi tijekom projekta, DCK Koprivničko-križevačke županije organizira sastanak za članove, a pozivamo i sve one koji su zainteresirani, da nam se priključe.

Sastanak će se održati 17. rujna 2020. godine (četvrtak) u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića s početkom u 18.00 sati.

Teme sastanka bit će Godišnji plan rada Kluba dijabetičara Slatko srce koji će predstaviti voditelj Kluba Miroslav Kanisek, a pokušat će pomoći roditeljima kako pripremiti dijete s dijabetesom za školu. Sudionicima će se predstaviti i kratko izvješće o dosadašnjim aktivnostima te plan predstojećih aktivnosti.

Pozivamo sve zainteresirane roditelje te njihovu djecu i mlade oboljele od dijabetesa da nam se pridruže na Sastanku Kluba dijabetičara Slatko srce kako bi, prvenstveno pomogli sebi i svojoj djeci te možda naučili nešto novo, a i sasvim sigurno razmijeniti međusobna, dosadašnja iskustva.

Provedba projekta službeno je počela 1. kolovoza 2020. i trajat će do 31. siječnja 2021. godine.

DCK Koprivničko-križevačke županije i tri gradska društva Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac organizirat će, zajedno s Klubom, razne sportske aktivnosti, radionice za djecu i njihove roditelje o pravilnoj prehrani, kako se psihički nositi s bolesti, o utjecaju koji dijabetes ima na samog oboljelog i obitelj te mogućim komplikacijama nepravilnog liječenja. Redovito će informirati članove o novostima u liječenju dijabetesa, te povećati svijest o važnosti redovitog kontroliranja glukoze u krvi, i potruditi se postići što veću prihvaćenost i razumijevanje šire zajednice za oboljele od dijabetesa. Projektom je predviđeno obilježavanje Svjetskog dana srca i Svjetskog dana šećerne bolesti, mjerenje tlaka i šećera na javnim mjestima, izrada informativnog letka o radu Kluba i dijabetesu, radionica pripreme slastica za dijabetičare i druge aktivnosti.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content