Ravnateljice i predsjednici Gradskih društava Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije i predsjednica županijskog društva na prijemu kod župana

Gradski vijećnici pripremili roštilj za korisnike Pučke kuhinje
08/05/2018
Predstavljene mogućnosti volontiranja za građane
10/05/2018

KOPRIVNICA – U povodu Tjedna Crvenog križa te Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, župan Darko Koren održao je prijem za ravnateljice i predsjednike koprivničkog, križevačkog i đurđevačkog gradskog društva Crvenog križa te za predsjednicu županijskog društva Dubravku Jaković kojemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Župan im je uputio čestitke za predani rad, vrhunsku organizaciju te prije svega za humanost i svakodnevno iskazivanje dobrote prema onima kojima je to najpotrebnije, a kako je poznato da je jedna od najvažnijih djelatnosti Crvenog križa organiziranje dobrovoljnog darivanja krvi župan je istaknuo upravo to kao poseban ponos županije:

ˊ Sustav županijskog Crvenog križa to jako uspješno čini, znamo da smo po tome prvi u Hrvatskoj. Uvijek naglašavam da činjenica da je to tako nije slučajna, što dokazuje vašu ulogu u tome. Tu je i vaš rad s mladima, kontinuirane edukacije, pripreme za natjecanja.ˋ

Ravnateljica Gradskog Društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev istaknula je aktivnost pučke kuhinje u kojoj se pripremi i podijeli preko 50 tisuća obroka godišnje te koprivničko društvo Crvenog križa koje je posebno aktivno u dobrovoljnom davalaštvu krvi, s čak 6000 prikupljenih doza.

̀Zadovoljni smo što svi, od županije pa do gradova i općina, prepoznaju darivatelje krvi. Osim toga, vodimo socijalnu samoposlugu, a brinemo i za potrebe 11 općina. Problem nam je skladišni prostor, kada dođe 10.000 paketa za potrebite, treba ih negdje i smjestiti̓ ̓- rekla je ravnateljica Adela.

Predsjednica županijskog Društva Crvenog križa Dubravka Jaković zahvalila je županu i suradnicima na prijemu, ali i na dugogodišnjoj suradnji i potpori. Dodala je kako provode brojne humanitarne aktivnosti, s posebnim naglaskom na dobrovoljnom darivanju krvi. Županija je već godina na prvom mjestu u Hrvatskoj prema broju prikupljenih doza u odnosu na broj stanovnika. Aktivni su i po pitanju edukacije podmladaka i mladeži Crvenog križa koji postižu sjajne rezultate te su ušli među deset najboljih ekipa na državnoj razini.

Čestitkama i zahvalama pridružili su se i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac te predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content