Prvačići učili kako zaustaviti krvarenje iz nosa

Podravski list, 12. svibnja 2014.
12/05/2014
U pomladak Crvenog križa primljeno više od 300 učenika prvih razreda
15/05/2014

KOPRIVNICA – Učenici prvog razreda Osnovne škole Braća Radić – Područne škole Starigrad odradili su sat razrednika sa zanimljivim gošćama. U povodu Tjedna Crvenog križa obradili su temu iz zdravstvenog odgoja ‘Krvarenje iz nosa’. Nastavnica Lidija Molnar, voditeljica Podmlatka u OŠ Braća Radić i dvije učenice iz ekipe podmaltka  Crvenog križa prezentirale su ovu temu učenicima.

Učenici su čuli kako je važno biti brz u nesretnim situacijama i nezgodama, ali i razvijati osjećaj solidarnosti, tolerancije, humanosti, suosjećanja i razumijevanja, a kako bi slušanje ostavilo trajniji trag, naučeno su i isprobati. Više ih ne može uplašiti krvarenje iz nosa, niti ozljeda  ruke jer oni su naučili kako se ponašati u takvim situacijama. Nastavnica Lidija Molnar je na kraju učenike upoznala i s organizacijom Crvenog križa, čiji će članovi podmlatka i sami postati 15. svibnja.

Nastavnica Lidija Molnar, voditeljica Podmlatka u OŠ Braća Radić, održat će ovakva predavanja u svim prvim razredima OŠ B. Radić.

P1060207 P1060208

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content