Prva Skupština koprivničkog Crvenog križa na novoj adresi

I u novom prostoru održana tradicija gradonačelnikovog božićnog ručka za korisnike Pučke kuhinje
18/12/2023
Druženja i volontiranja korisnika programa Podravski humanitarci
21/12/2023

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je u srijedu, 20. prosinca 2023. godine redovitu sjednicu Skupštine. Uz osvrt na proteklu godinu, glavne točke dnevnog reda bile su plan rada i financijski plani za 2024. te izmjene Statuta GDCK Koprivnica i to ponajprije zbog promjene adrese sjedišta. Nova zgrada otvorena je prije šest mjeseci, a sada se i formalno iz Ulice braće Radić 7 sjedište koprivničkog Crvenog križa seli u Herešinsku 33.

U obraćanju okupljenima ravnateljica Adela Sočev sumirala je proteklu i iznijela plan rada za iduću godinu, naglasivši pri tom ponos i zadovoljstvo.

– Ove godine smo uspješno završili tri projekta financirana sredstvima Europske unije i sva tri smo iskoristili u 100 postotnom iznosu te nismo imali neprihvatljivih troškova ni korekcija. Mislimo da je veliki uspjeh i da svi zajedno možemo biti ponosni. Gradnja ove zgrade provedena je kroz projekt Centar za pomoć u kući s ugovorenih 15 milijuna kuna, projekt Volonter penzioner je bio 2 milijuna kuna, Koprivnička banka hrane pola milijuna što je ukupno 17 i pol milijuna kuna odnosno 2,3 milijuna eura, rekla je ravnateljica Adela Sočev.

Uz nastavak redovitih djelatnosti u 2024. je u planu provedba programa Podravski humanitarci, očekuju se rezultati nekoliko važnih natječaja poput onoga za projekt Zaželi kojim se planira zapošljavanje 26 gerontodomaćica, a prijavljivat će se i novi projekti. Uz zahvalu suradnicima i volonterima na potpori, ravnateljica Adela Sočev zahvalila se Gradu Koprivnici na zemljištu na kojem je izgrađena zgrada i kontinuiranoj potporu te je gradonačelniku i saborskom zastupniku Mišelu Jakšiću uručila zahvalnicu GDCK Koprivnica. Gradonačelnik Jakšić je ustvrdio da je zaista lijepo u novim prostorima te je istaknuo ponos na koprivnički Crveni križ.

– Ponosni smo na vas i zaista mnogo značite našoj lokalnoj zajednici. U svojem radu pomičete granice, dajete mnogo truda i srca pa su onda i rezultati takvi. Drago mi je da se niz pozitivnih i dobrih stvari u godini kad Crveni križ slavi važne obljetnice ogleda kroz ove nove prostore. Ravnateljica Sočev, predsjednik Štimac, svi suradnici i volonteri podmetnuli su leđa te u zanimljivim i specifičnim vremenima, kad nije lako graditi i voditi velike investicije, uspjeli su sve dovesti do sjajnog završetka na koji svi zajedno možemo biti ponosni, ustvrdio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U novoj zgradi, koja je veliki iskorak u životu koprivničkog Crvenog križa, na sjednici Skupštine je zahvalio svima na suradnji u protekloj i poželio sve najbolje u novoj godini predsjednik GDCK Koprivnica Vjekoslav Štimac, dok je potpredsjednica dr. Ljiljana Šajatović Ivanković izrazila zadovoljstvo porastom davalaštva krvi. Okupljenima se obratio i član Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa dr. Dražen Sačer, bivši dugogodišnji predsjednik GDCK Koprivnica, istaknuvši da je godina doista bila posebna.

– Ova nova kuća, novi dom koprivničkog Crvenog križa je čudo. Zaposleno je samo 11 osoba i vidi se da je rad uistinu timski, jer radite važne i značajne stvari, rekao je dr. Dražen Sačer.

Članovi Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Koprivnice jednoglasno su prihvatili sva izvješća za ovu i planove za sljedeću godinu, pohvalili rad GDCK Koprivnica te se nakon sjednice družili u ugodnoj atmosferi u novoj zgradi u Herešinskoj 33.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content