Druženja i volontiranja korisnika programa Podravski humanitarci

Prva Skupština koprivničkog Crvenog križa na novoj adresi
20/12/2023
Brojne donacije za naše brojne korisnike u potrebi
22/12/2023

KOPRIVNICA – Na predblagdanskom druženju okupili su se u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine korisnici programa Podravski humanitarci. U prostorijama Kluba za starije osobe u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u Herešinskoj 33 družili su uz razgovor o aktivnostima provedenima u proteklom i planovima za buduće razdoblje.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kroz program Podravski humanitarci, koji je usmjeren na osobe starije od 65 godina, organizira različite društvene, kulturne, kreativne i rekreativne aktivnosti te potiče volontiranje. Ovih dana provodi se mnogo volonterskih akcija prikupljanja donacija te podjele humanitarnih paketa pomoći, a korisnici u potrebi dobivaju i čestitke izrađene na kreativnim radionicama.

Uz volonitiranja, u koja je uključeno oko 30 starijih osoba, Podravski humanitarci u proteklom su se razdoblju družili uz društvene igre, na kreativnim radionicama izrađivali slike od prirodnih materijala i šarene sapunčiće, išli u kino, razgledali izložbe u Galeriji Koprivnica i Galeriji Ivan Sabolić u Peterancu. Korisnici programa organizirano idu na rekreaciju na bazene i noridijsko hodanje, a u suradnji s Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice uoči blagdana su prisustvovali zanimljivom predavanju o zaštiti od požara u našem domu s naglaskom na zimsko i blagdansko vrijeme.

Organizirane su i međugeneracijske aktivnosti primjerice u suradnji s Muzejom grada Koprivnice kreativne korisnice su gostovale u OŠ Podolice i učile djecu vezenju, u Dječjem vrtiću Tratinčica organizirani su međugeneracijski ples i vježbanje, dok su polaznici Likovne grupe 4. c razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski pomagali su u izradi blagdanskih čestitki. Aktivnosti programa Podravski humanitarci njegovi korisnici su prezentirali i na obilježavanju Dana grada Koprivnice, a izdvajamo i Savjetovalište za neovisno življenje na kojem korisnici mogu dobiti različite informacije, primjerice o pravima u sustavu socijalne skrbi, novim tehnologijama i slično.

Ako ste stariji od 65 godina, želite ugodno i korisno provoditi slobodno vrijeme, pridružite nam se. Kontakt broj je 091-2600-066.

Program financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti GDCK Koprivnica i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content