Provedba projekta „Socijalna košarica“

Sretan Božić i Novu 2016. godinu želi Vam Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
29/12/2015
Održana edukaciji iz pružanja prve pomoći voditelja podmlatka i mladih Crvenog križa iz osnovnih i srednjih škola
11/01/2016

memo landscape header

KOPRIVNICA – Gradsko  društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s partnerima Udrugom volontera Koprivničko – križevačke županije “Rad na dar” i Gradom Koprivnica već 12 mjeseci provodi projekt “Socijalna košarica” financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF) Europske unije, kroz program Razvoj ljudskih potencijala. Projekt je s provedbom počeo 29. prosinca 2014. godine kada je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica kao nositelj projekta u ime partnerstva potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 446.240,26 kuna s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

Cilj projekta je bilo uspostavljanje učinkovitog partnerskog sustava za pomoć socijalno ugroženim građanima grada Koprivnice kroz pokretanje socijalne samoposluge koja je u sklopu projekta i otvorena u lipnju prošle godine.

Na samom početku provedbe sporazumom između partnera utvrđeni su kriteriji prema kojima korisnici ostvaruju pravo na dodjelu paketa te je određeno da to budu građani s područja Grada Koprivnice koji primaju pomoć za podmirenje troškova stanovanja, ali ne i pomoć u prehrani te korisnici zajamčene minimalne naknade koju ostvaruju sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi.

Da bi provedba projekta bila uspješna jedan od najvažnijih čimbenika su nam bili i jesu volonteri i to angažman što većeg broja njih koji su do sada sudjelovali na akcijama prikupljanja donacija u trgovačkim centrima na području grada Koprivnice te prilikom podjela paketa korisnicima prava. Tako je od otvorenja Socijalne samoposluge uz pomoć volontera prikupljeno oko 4000 kilograma raznih namirnica procijenjene vrijednosti više od 40.000 kuna te je kroz do sada održanih 27 podjela korisnicima podijeljeno 426 paketa.

Da sada je u projektu „Socijalna košarica“ aktivno sudjelovalo 47 volontera koji su ukupno ostvarili 750 volonterskih sati, a među njima su učenici Srednje škole Koprivnica i Gimnazije Fran Galović, nezaposleni, umirovljenici te zaposleni raznih profila i znanja, a ovim putem im još jednom svima zahvaljujemo na trudu i odvojenom vremenu.

Ujedno zahvaljujemo i svim građanima i poduzećima na donacijama bez kojih provedba ovog projekta ne bi bila moguća.

IMG_3040

Dan humanosti

memo landscape  footer

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content