Održana edukaciji iz pružanja prve pomoći voditelja podmlatka i mladih Crvenog križa iz osnovnih i srednjih škola

Provedba projekta „Socijalna košarica“
04/01/2016
Županijski interventni tim volontirao u Slavonskom Brodu
13/01/2016

KRAPINSKE TOPLICE– Voditelji podmlatka i mladih iz osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije njih tridesetak bili su sudionici seminara iz pružanja prve pomoći, a u organizaciji Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Seminar je održan 8. i 9. siječnja 2016. godine u Krapinskim Toplicama, a namijenjen je bio voditeljima iz škola koji će pripremati ekipe za natjecanja mladih Crvenog križa.

Edukaciju su proveli dr. Dražen Curman i dr. Dragutin Šnajdar, koprivnički liječnici i predavači prve pomoći u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica te suci na natjecanjima mladih.

Dr. Dragutin Šnajdar upoznao je voditelje s načinom priprema ekipa, a voditelji su pod njegovim vodstvom vježbali zbrinjavanje različitih povreda, a dr. Curman demonstrirao je  reanimaciju, te su upoznati s načinom korištenja automatskog vanjskog defibrilatora (AVD-a).

Na kraju osposobljavanja izvršena je provjera znanja te su svima podijeljene Potvrde o osposobljenosti za pripreme ekipa za natjecanja.

Natjecanja mladih Crvenog križa održati će se 12. ožujka na gradskim razinama, dok će se međužupanijska natjecanja održati 16. travnja, a državno natjecanje je 14. svibnja 2016. godine.IMG_5719 IMG_5732 IMG_5766

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content