Projektom ‘Paketić spasa’ pomogli smo 400 obitelji u 11 općina

Način rada Crvenog križa Koprivnica tijekom mjera suzbijanja korona virusa
18/03/2020
Podravka donirala prehranu za 500 obitelji iz cijele županije
02/04/2020

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prijavilo je projekt na natječaj za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a temeljem sklopljenog ugovora GDCK Koprivnica odobreno je 64.000,00 kuna za provedbu projekta.

Osnovni cilj projekta je poboljšati kvalitetu života socijalno osjetljivih skupina na području 11 općina (Novigrad Podravski, Peteranec, Rasinja, Sokolovac, Drnje, Đelekovec, Gola, Hlebine, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec i Legrad), a ugovorom su odobrena sredstva za 400 paketa koje su na kućne adrese korisnika zajamčene minimalne naknade, dostavili predsjednici općinskih društava Crvenog križa i volonteri u svih 11 općina na području djelovanja GDCK Koprivnica. Paketi su obuhvaćali osnovne prehrambene namirnice (brašno, ulje, sol, šećer, riža, tjestenina, konzervirana hrana i juhe u vrećici) te šampon, sapun, prašak za rublje i toaletni papir.

S obzirom da građani Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi, redovito primaju pomoć u hrani iz Socijalne samoposluge, projekt Paketić spasa pridonio je dodatnoj pomoći u hrani stanovnicima s područja 11 općina čije djelovanje pokriva GDCK Koprivnica, kojima ćemo barem malo olakšati ovu tešku svakodnevnicu, te na taj način uljepšali uskrsne blagdane onima koji su u potrebi.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content