Program ‘Privikavanje na vodu’ na bazenima uspješno završila i posljednja grupa vrtićaraca

Volonteri i članovi interventnih timova sudjelovali na seminaru Službe traženja
28/11/2019
Donirajte za stradalo stanovništvo Albanije!
28/11/2019

KOPRIVNICA – Na bazenima Cerine, u četvrtak 28. studenog 2019. godine svečano su uručena 22 priznanja posljednjoj skupini vrtićaraca Dječjeg vrtića Tratinčica koji su prošli program ‘Privikavanje na vodu’ u sklopu projekta Sigurnost na vodi, a kojeg provodi GD CK Koprivnica. Priznanja mališanima skupine ‘Oblačić’ uručile su voditeljica bazena Cerine Sonja Šafar, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek i djelatnica GD CK Koprivnica Jelena Premec Pavešić.

Provođenje aktivnosti ‘Privikavanje na vodu’ započelo je na Bazenima Cerine 4. studenog 2019. godine i uspješno ga je završilo stotinjak mališana Dječjeg vrtića Tratinčica podijeljenih u 5 skupina: ‘Trešnjice’, ‘Maksići’, ‘Srčeka’, ‘Cvrčak’ i ‘Oblačić’.

‘Privikavanje na vodu’ nova je aktivnost u sklopu programa ‘Sigurnost na vodi’ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici, utjecati na kvalitetu života, a u konačnici smanjenje stradavanja djece na vodi. Ciljana skupina programa ‘Privikavanje na vodu’ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina, kojih u starijim odgojnim skupinama Dječjeg vrtića Tratinčica Koprivnica ima više od stotinu. Ciljevi provedbe programa ‘Privikavanje na vodu’ je ponajprije upoznati djecu vrtićke dobi s vodom i njezinim mogućnostima te ih osloboditi od straha ulaska u vodu, ukazati na opasnosti koje prijete kupaćima na otvorenim kupalištima, posebno jezerima i rijekama, rad s djecom na usvajanju i poboljšanju plivačkih vještina te ponašanja na vodi i uz vodu. Mališani tako uz stručnu pomoć kineziologa uče samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica već šestu godinu provodi preventivni projekt ‘Sigurnost na vodi’ koji je odobrio i sa 24.000 kuna financira Hrvatski Crveni križ iz prihoda prikupljenih od boravišne pristojbe. Cilj projekta GD CK Koprivnica i suradnika u projektu je spriječiti nesreće na vodi, a da bi to uspjeli organizirali smo različite aktivnosti.

U edukativnoj rekreacijskoj aktivnosti ‘Privikavanje na vodu’ uz djecu, aktivno su sudjelovali i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su sa svakom skupinom vrtićaraca radili 5 dana po dva sata, a uz pratnju odgajateljica iz Dječjeg vrtića Tratinčica te zaposlenika i volontera GDCK Koprivnica.

Zahvaljujući našem suradniku i partneru Dječjem vrtiću Tratinčica, omogućena je provedba ovog programa za stotinjak vrtićaraca, a zahvaljujući Gradu Koprivnici i Komunalcu, osiguran je prijevoz vrtićaraca do bazena te je omogućena povlaštena cijena ulaznice.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica upućuje posebnu zahvalu roditeljima koji su svoje vrtićarce povjerili nama te stručnjacima što je rezultiralo uspješnom realizacijom projekta na dobrobit cjelokupne zajednice.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content