‘Privikavanje na vodu’ uspješno završila 54 polaznika vrtića ‘Tratinčica’

Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u centru Supernova
15/07/2021
Nakon akcije u centru Supernova prikupljeno je 213 kg hrane
17/07/2021

KOPRIVNICA – Na Gradskim bazenima Cerine u četvrtak, 15. srpnja 2021. godine završilo je ‘Privikavanje na vodu’, aktivnost koju u sklopu projekta ‘Sigurnost na vodi’ provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Diplome za uspješno završenu aktivnost i titulu ‘plivač početnik’ primila su 54 polaznika Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’.

Veselim mališanima diplome su uručile Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Ana Mlinarić pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice i Božica Palčić, tajnica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice. Svečanosti su prisustvovali i Dario Jembrek, pročelnik Službe reda gradonačelnika Koprivnice, Zoran Zagorščak, zdravstveni voditelj Dječjeg vrtića Tratinčica, Sonja Šafar, voditeljica Gradskih bazena Cerine, profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su sudjelovali u aktivnosti te volonteri GDCK Koprivnica koji su završili tečaj ‘Junior spasilac’.

‘Privikavanje na vodu’  je aktivnost u sklopu programa ‘Sigurnost na vodi’ Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a zamišljena je kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici, utjecati na kvalitetu života, a u konačnici smanjenje stradavanja djece na vodi. Ciljana skupina programa ‘Privikavanje na vodu’ su djeca završnih skupina vrtića u dobi od 6 godina.

Ciljevi provedbe programa ‘Privikavanje na vodu’ je ponajprije upoznati djecu vrtićke dobi s vodom i njezinim mogućnostima te ih osloboditi od straha ulaska u vodu, ukazati na opasnosti koje prijete kupaćima na otvorenim kupalištima, posebno jezerima i rijekama, rad s djecom na usvajanju i poboljšanju plivačkih vještina te ponašanja na vodi i uz vodu. Mališani tako uz stručnu pomoć kineziologa uče samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica već osmu godinu provodi preventivni projekt ‘Sigurnost na vodi’ koji je odobrio i sa 10.000 kuna sufinancira Hrvatski Crveni križ iz prihoda prikupljenih od boravišne pristojbe. Cilj projekta GD CK Koprivnica i suradnika u projektu je spriječiti nesreće na vodi, a da bi to uspjeli organizirali smo različite aktivnosti.

U edukativnoj rekreacijskoj aktivnosti ‘Privikavanje na vodu’ , koju smo provodili od 12. do 15. srpnja 2021. godine, uz djecu, aktivno su sudjelovali i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su sa svakom skupinom vrtićaraca radili četiri dana po dva sata, a uz pratnju odgajateljica iz Dječjeg vrtića ‘Tratinčica’ te zaposlenika i volontera GDCK Koprivnica koji su uspješno završili tečaj Junior spasilac.

Zahvaljujući našem suradniku i partneru Dječjem vrtiću ‘Tratinčica’ omogućena je provedba ovog programa za 54 vrtićaraca, a zahvaljujući Gradu Koprivnici i Komunalcu osiguran je prijevoz mališana do bazena te omogućena povlaštena cijena ulaznica.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica upućuje posebnu zahvalu roditeljima koji su svoje vrtićarce povjerili nama i stručnjacima, što je rezultiralo uspješnom realizacijom projekta na dobrobit cjelokupne zajednice.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content