Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u Supernova centru

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći u osnovnim školama
14/09/2022
Tjedan borbe protiv tuberkuloze 14. – 21. rujna 2022. godine
16/09/2022

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ovaj mjesec u Shopping centru Supernova organizira prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu. Akciju ćemo tamo provoditi u subotu, 17. rujna 2022. godine od 9 do 13 sati. Naši volonteri dijelit će letke s popisom prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština potrebnih korisnicima Socijalne samoposluge te preuzimati donacije.

Police naše Socijalne samoposluge su gotovo prazne, a najviše nedostaju brašno, ulje, sol, riblje i mesne konzerve, dječja hrana i slatkiši, konzervirano povrće i marmelade, no i svi ostali prehrambeni proizvodi. Pozivamo građane koji su u mogućnosti da doniraju nešto od toga i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Unaprijed zahvaljujemo svima koji će u kolicima naših volontera ostaviti poneki proizvod.

Prikupljene stvari bit će raspoređene u pakete koji se u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno dijele potrebitim korisnicima koji su na to stekli pravo temeljem Socijalnog programa Grada Koprivnica. U prikupljanjima donacija te pakiranju i podjeli humanitarnih paketa sudjeluju umirovljenici uključeni u projekt „Volonter penzioner“.

Projekt „Volonter penzioner“ je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena „Kamengrad“, Starigrad.

 

 

 

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content