Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći u osnovnim školama

Nova škola dobila opremu za prvu pomoć
13/09/2022
Prikupljanje donacija za Socijalnu samoposlugu u subotu u Supernova centru
15/09/2022

KOPRIVNICA – U povodu Svjetskog dana prve pomoći voditelji podmlatka Crvenog križa u osnovnim školama Braća Radić u Koprivnici i Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu organizirali su prigodne aktivnosti za učenike. Na radionicama i edukacijama osnovnoškolci su učili o pružanju prve pomoći, pri čemu je istaknuta važnost cjeloživotnog učenja. Upravo to je i ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći, a uključuje sve dobne skupine – djecu, odrasle i starije osobe.

U Đelekovcu su podmlatkari Crvenog križa pod vodstvom Marije Harambaša uredili edukativni pano i plakat na temu prve pomoći, naučili kako pružiti prvu pomoć osobi koja je u nesvijesti te proučili i naučili upotrebljavati sadržaj kutije prve pomoći .

Voditeljica podmlatka Crvenog križa u Osnovnoj školi Braća Radić Koprivnica Lidija Petras redovito provodi radionice prve pomoći, pa su edukacije o osnovama zbrinjavanja ozlijeđenih održane i sada, u povodu Svjetskog dana prve pomoći.

Edukacije iz prve pomoći značajno utječu na prevenciju ozljeđivanja, pravilno zbrinjavanje ozljeda te prepoznavanje znakova naglo nastupajućih bolesti. Znanje pružanja prve pomoći doprinosi boljitku društva, pripremajući građane da budu samopouzdaniji, podržavajući i aktivniji u očuvanju zdravlja i sigurnosti, a kroz učenje vještina spašavanja života također se pomaže razvijati empatija, samopouzdanje i spremnost pojedinaca na djelovanje.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content