Predstavnici koprivničkog Crvenog križa upoznali se s radom kolega na Hvaru

Stjepan Lončar naš zlatni darivatelj krvi dobitnik je Nagrade Koprivničko-križevačke županije za životno djelo
13/04/2023
Za Socijalnu samoposlugu građani u KTC-u donirali 108 kg hrane i 19 proizvoda za higijenu
17/04/2023

KOPRIVNICA – Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica posjetili su kolege na Hvaru te se upoznali s njihovim radom. Pri tom je naglasak bio na programima za umirovljenike i osobe starije životne dobi, budući da je putovanje organizirano u sklopu projekta Volonter penzioner. U posjetu Crvenom križu Hvar bili su ravnateljica GDCK Koprivnica, ujedno voditeljica projekta Volonter penzioner Adela Sočev te članovi projektnog tima Andreja Brozović, Alen Kerovec, Mateja Remetović i Karlo Ganžulić.

U sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Hvar u srijedu, 12. travnja 2023. godine koprivničkom izaslanstvu je domaćin bila ravnateljica Dragica Visković. Gostima je pokazala prostorije u kojima rade i predstavila rad društva. Pričala je koje sve socijalne programe provode na području gradova Hvar i Stari Grad te općina Jelsa i Sućuraj, s naglaskom na programe pomoći starijim osobama. Članovi projektnog tima Volonter penzioner s  njom su otišli i na teren. Toga dana GDCK Hvar je u povodu Svjetskog dana zdravlja kod tržnice u središtu Hvara imao akciju mjerenja tlaka i šećera sugrađanima pa smo se uvjerili kako to oni rade te kako se pri tom druže s umirovljenicima.

Predstavnici koprivničkog Crvenog križa su u četvrtak, 13. travnja posjetili okupljanje umirovljenika u sklopu Dnevnog boravka osoba treće životne dobi u Starom Gradu na Hvaru. Predsjednica GDCK Hvar Maja Budrović i voditeljica Dnevnog boravka Željana Škarpa predstavile su programe za starije osobe. Taj Dnevni boravak postoji 16 godina, prije pandemije koronavirusa okupljao je 30-ak članova, no sada ih je malo manje. Unatoč tome redovito se druže, a što sve umirovljenici u Starom Gradu rade gostima iz Koprivnice ispričale su članice programa Dnevnog boravka.

Tijekom posjeta koprivničko izaslanstvo je steklo mnoštvo vrijednih iskustava i dobilo niz ideja za unaprjeđenje rada Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, posebno u provedbi aktivnosti za umirovljenike. Projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content