Predstavnici Crvenog križa Koprivnica sudjelovali na smotri u Dardi

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo redovnu izvještajnu Skupštinu
07/05/2019
U Tjednu Crvenog križa otvaramo svoja vrata, pripremamo roštilj za korisnike i primamo učenike u podmladak
08/05/2019

Koprivnica – Na poziv Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, predstavnici gradskog i županijskog društva Crvenog križa sudjelovali su na obilježavanju 20. godišnjice DCK Osječko-baranjske županije koja je održana u Dardi u utorak 7. svibnja. Na smotri su predstavljena vozila i oprema ovog društva te interventni tim i volonteri DCK Osječko-baranjske županije koji su osposobljeni za izvanredne situacije. Smotra je održana uoči Međunarodnoga dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na jezeru Đola u Dardi.

Osječko-baranjski Crveni križ okuplja sedam lokalnih društava i ima oko 35 tisuća članova a kao koordinacijsko tijelo radi na stručnom osposobljavanju interventnih timova i stručnih službi, edukaciji kadrova za gradska društva, organizaciji Ljetne škole. Volonteri iz Slavonije i volonteri iz Podravine dobro se poznaju jer su sudjelovali zajedno u izvanrednim situacijama, u migrantskoj krizi i poplavama.

Na smotri u Dardi sudjelovali su Adela Sočev, ravnateljica GD CK Koprivnica, Zdravko Janković, zaposlenik GD CK Koprivnica, te članovi Odbora GD CK Koprivnica Zvonimir Šašek i Stjepan Lončar. Svečanost je uveličao i izvršni predsjednik HCK Robert Markt, a domaćini su bili Marko Đukić, ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije te ravnatelji društava Crvenog križa s područja Osječko-baranjske županije.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content