Predstavljen projekt ‘Sigurnost na vodi’ u suradnji s Policijskom upravom koprivničko-križevačke županije

Glasajte za Socijalnu košaricu koja je nominirana za najuspješniji lokalni EU projekt
07/06/2018
U Robnom centru KTC održat će se 10. akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u sklopu projekta Volimo volontiranje
08/06/2018

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ove će godine, već petu godinu za redom, provoditi projekt Sigurnost na vodi, koji financira Hrvatski Crveni križ sa 13 tisuća kuna.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Adela Sočev na konferenciji za novinare održanoj u Policijskoj upravi Koprivničko – križevačkoj, koja je partner u projektu, predstavila je aktivnosti prema planu ovogodišnjeg preventivnog projekta “Sigurnost na vodi”.  Istaknula je da će u suradnji s policijom i ove godine obići naša kupališta, Šodericu i Dravu kod Legrada, te dijeljenjem promotivnih letaka i promidžbenih materijala upozoravati kupače na opasnosti koje im prijete u vodi  i uz vodu.

Radionicama Kodovi sigurnosti na vodi koje provode naši educirani volonteri, u osnovnim školama na području Koprivnice i 11 okolnih općina učenici će imati prilike čuti osnovna pravila ponašanja u i uz vodu, naučiti što je posao spasioca na plažama te će im se prezentirati oprema kojom se spasioci koriste.

I ove godine u planu je trodnevni tečaj Junior spasilac za učenike osmih razreda u suradnji s Plivačkim klubom Cerine i Ronilačkim klubom Šoderica, a četvero najboljih koji su prošli tečaj u sklopu Sigurnosti na vodi u 2017. imaju priliku sudjelovati u Kampu Junior spasilac u Novom Vinodolskom od 25. do 30. lipnja 2018. Također će se, drugu godinu za redom, provesti i aktivnost pod nazivom Slučajni spasilac za odgajatelje dječjih vrtića, koji će steći osnovna znanja o sigurnosti na vodi i prve pomoći.

Policijska službenica za prevenciju Maja Gregurović zahvalila je na suradnji Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica I uputila je niz prigodnih savjeta i pozvala kupače na oprez.. Predstavljeni su plakati i letci koji će se koristiti u provedbi projekta “Sigurnost na vodi”.  Cilj projekta GD CK Koprivnica i Policijske uprave Koprivničko-križevačke je spriječiti nesreće na vodi, a ova preventivna akcija koja se provodi petu godinu za redom pokazala se dobrom jer u proteklih nekoliko godina nije bilo utapljanja na našim kupalištima, čemu se nadamo i ove godine.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content