Predsjednik RH odlikovao dobrovoljne darivatelje krvi

Velika međunarodna vježba spašavanja na Šoderici
22/10/2022
Dobrovoljni darivatelji krvi iz Koprivničkog Ivanca na izletu u Mađarskoj
24/10/2022

KOPRIVNICA – U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, 25. listopada, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka. Odlikovanje su primili muškarci koji su u 2020. godini darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

Među dobitnicima prestižnog odlikovanja na svečanosti u Uredu predsjednika Republike Hrvatske u petak, 21. listopada 2022. godine bilo je 14 darivatelja krvi s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i to su Ivan Bebek, Branko Blažek, Ivica Grudić, Hrvoje Komljenović, Božidar Kozolić, Vladimir Krapinec, Darko Lazar, Zoran Matovina, Đuro Mihoci i Krsto Poljak koji su odlikovanja osobno primili, a Ivanu Betlehemu, Stjepanu Seretinu, Stjepan Topolku i Božidaru Vukoniću odlikovanja će naknadno biti uručena. S područja Koprivničko-križevačke županije prestižno odlikovanje primili su još i Zdravko Štefanić i Ivan Farkaš iz Đurđevca te Jadranko Mihalić iz Križevaca.

–  Ovo je treći puta da upriličujemo ovakvu svečanost. Ja vam još jedino mogu i želim reći puno hvala. Neću vam reći da nastavite, mislim da ste vi svoje dali, a ako nastavite,  još bolje. I tu će na vašem mjestu, uvjeren sam, biti neki drugi i to vrlo brzo. Hvala vam i želim vam dobro zdravlje i dug život-   poručio je predsjednik Milanović odlikovanim dobrovoljnim darivateljima krvi.

Iskrene čestitke svim odlikovanima i zahvala za svaku kap koju su nesebično darivali za dobrobit potrebitih.

Izvor fotografije: Ured Predsjednika Republike Hrvatske

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content