Posjetili smo Medeke: djeca u vrtiću uče o pomaganju i čine dobra djela

Uspješne akcije u travnju, dobrovoljni darivatelji dali 474 doza krvi, imamo i jednog novog jubilarca
19/04/2024
Zabavne edukacije u povodu Dana planeta Zemlje
26/04/2024

KOPRIVNICA – Na kraju akcije prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu, organizirane u Dječjem vrtiću Tratinčica u povodu Dana činjenja dobrih djela, djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica posjetili su u utorak, 23. travnja 2024. godine objekt Pčelica u Opatičkoj ulici te se tamo družili s mališanima iz skupine Medeki.

Kod kutka Drvo dobrih djela, koje su postavile odgajateljice iz vrtića Pčelica i nazvale ga prema istoimenoj slikovnici HCK, djelatnici koprivničkog Crvenog križa su s djecom razgovarali o važnosti pomaganja jednih drugima, prijateljstvu, empatiji, doniranju i volontiranju. Mališani su pričali o svojim dobrim djelima te kako oni pomažu prijateljima u vrtiću, svojim roditeljima i drugim ljudima u nevolji. Doznali su i što se sve radi u koprivničkom Crvenom križu pa su se mnogi pohvalili svojim mamama, tatama, djedovima i bakama koji daju krv. Na kraju posjeta djelatnici GDCK Koprivnica su preuzeli mnoštvo paketića s različitim proizvodima, koje su djeca iz vrtića Pčelica prikupila za Socijalnu samoposlugu.

Donacije za Socijalnu samoposlugu prikupljale su se u svim objektima Dječjeg vrtića Tratinčica, a pokrenule su ju odgojiteljice u povodu Svjetsko dana činjenja dobrih djela, koji je bio 14. travnja. Kroz tu akciju djeca se uče pomagati onima kojima je pomoć potrebna te će GDCK Koprivnica ovih dana preuzeti prehrambene i higijenske proizvode iz ostalih vrtićkih objekata.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content