Podravsko srce pokazalo svoju veličinu i u mjesecu darivanja

U shopping centru SUPERNOVA prikupljeno 110 kilograma hrane I 10 komada higijenskih potrepština
23/12/2019
Sretan Božić i Nova 2020. godina
24/12/2019

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u prosincu 2019. godine, mjesecu darivanja, primilo  puno donacija od naših sugrađana koji su po tko zna koji put pokazali kako su uvijek spremni pomoći. U našoj Socijalnoj samoposluzi svakodnevno imamo podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama našim korisnicima koji su neizmjerno zahvalni i sretni jer ste im vi dragi sugrađani uljepšali predstojeće blagdane.

U Policijskoj upravi Koprivničko-križevačkoj djelatnici su donirali 170 kg namirnica i 65 komada higijenskih potrepština, a u sklopu projekta Mali humanitarko učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec prikupili su 140 kg hrane i 85 komada higijene.

Iz Osnovne škole Fran Koncelak Drnje dopremili su nam 80 kg hrane i 53 komada higijene, dok su u COOR Podravsko sunce prikupili 70 kg živežnih namirnica i 22 komada higijene, a razveselilo nas je i 15 kg namirnica iz Osnovne škole Braća Radić Koprivnica čiji su učenici izradili i prigodne čestitke.

Truda su si dali i organizirali prikupljanje i u Osnovnoj školi Đuro Ester Koprivnica te prikupili 357 kg prehrambenih namirnica i 5 kom higijenskih potrepština, a veliku pohvalu upućujemo učenicima i djelatnicima Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine  iz Đelekovca koji su prikupili  više od 50 kg raznih namirnica i podijelili potrebitim mještanima općine Đelekovec.

Veliko hvala i Podravki koja nam je donirala 360 kg svojih proizvoda.

Grad Koprivnica kupio je 140 paketa prehrambenih namirnica i higijene koje smo podijelili našim sugrađanima u potrebi, a iz vlastitih sredstava kupili smo 204 paketa koje su naši predsjednici Općinskih društava Crvenog križa, uz pomoć volontera, podijelili u svih 11 općina mještanima slabijeg imovinskog stanja.

Iz programa FEAD ( Fond europske pomoći za najpotrebitije) dobili smo 1600 kg neretvanskih mandarina koje su podijeljene korisnicima Pučke kuhinje, Socijalne samoposluge i po svim općinama s područja našeg djelovanja. U Socijalnoj samoposluzi, u prosincu 2019. je podijeljeno 96 paketa s prehrambenim namirnicama i higijenom, a do kraja godine još imamo tri podjele tako da će korisnici Socijalne samoposluge dobiti više od 130 paketa .

Hvala svima koji se u ovo predblagdansko doba sjete onih potrebitih te im žele uljepšati blagdane.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content