Podravci se odazvali na apel za dobrovoljno davanje krvi

Učenici 4 c OŠ A. Nemčić Gostovinski obišli akciju darivanja krvi
23/04/2015
U Rasinji održana Skupština Općinskog društva Crvenog križa
27/04/2015

KOPRIVNICA – Dobrovoljni davatelji krvi odazvali su se na apel Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba na akcije dobrovoljnog davanja krvi, a zbog nestašice određenih krvnih grupa. U suradnji sa Općinskim društvima Crvenog križa, Društvima davatelja krvi i Hrvatskom zavodom za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, a prema kalendaru akcija za mjesec travanj, u ovotjednoj akciji prikupljeno je 608 doza krvi (od 20. do 24. travnja).

U Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak prikupljeno je 196, a u utorak 166 diza krvi. Na akciji u Općinskom društvu Crvenog križa Gola u srijedu prikupljeno je 50, a u Mjesnom društvu Crvenog križa Reka 50 doza krvi. U Hrvatskim željeznicama u Koprivnici u četvrtak prikupljeno je 46 doza, a na Danici –mesnoj industriji 34 doze krvi.   U petak  na akciji u Općinskom društvu Crvenog križa Novigrad Podravski prikupljeno je 39, a u Sokolovcu 28 doza krvi.

Na akcije se odazvalo 708, a krv je dalo 608   dobrovoljnih  davatelja krvi. Njih 25  je prvi puta dalo krv. Muškarci su dali 496, a žene 112 doza krvi.

Svim dobrovoljnim davateljima krvi zahvaljujemo na odazivu i svojoj plemenitosti

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content