Podjela hrvatsko-ukrajinskih rječnika i u koprivničkom Gradskom društvu Crvenog križa

Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u studenom dobrovoljni darivatelji dali su 418 doza krvi!
22/11/2022
Vježba evakuacije i spašavanja u koprivničkoj Osnovnoj školi Đuro Ester
24/11/2022

KOPRIVNICA – U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica održana je podjela hrvatsko-ukrajinskih rječnika namijenjenih ukrajinskim učenicima koji pohađaju škole na području Koprivničko-križevačke županije.

Rječnike su izradili Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Europe Direct Zadar u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

Primopredaji rječnika prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev, ujedno i ravnateljica županijskog Društva Crvenog križa, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicama te članovi GDCK Koprivnica.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct centara u Hrvatskoj, a ovoj inicijativi priključio se zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom kako bi olakšali komunikaciju ukrajinskim učenicima koji pohađaju škole na našem području.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content