Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u studenom dobrovoljni darivatelji dali su 418 doza krvi!

Volonteri GDCK Koprivnica na izletu u Međimurje
14/11/2022
Podjela hrvatsko-ukrajinskih rječnika i u koprivničkom Gradskom društvu Crvenog križa
24/11/2022

KOPRIVNICA – Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane su od 14. do 17. studenog te 21. studenog 2022. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, a prema Kalendaru akcija za 2022. godinu. Prva četiri dana održane su gradske akcije u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica te terenska akcija u Općinskom društva Rasinja u Rasinji. U ponedjeljak je održana posljednja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorima Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica i OŠ Legrad za studeni.

Na akcijama u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica tijekom pet dana dobrovoljni darivatelji dali su 418 doza krvi, a 12 darivatelja je pristupilo je darivanju po prvi puta.

Dobrovoljnom darivanju krvi pristupilo je sveukupno 456 darivatelja od kojih je 38 dobrovoljnih darivatelja nije moglo pristupiti procesu darivanja krvi iz drugih medicinskih razloga.

Akcije u studenom su rezultirale i s dva jubilarna darivanja sa stotom dozom. Antun Talan iz Draganovca i Biserko Druško iz Bolfana. Iznimno smo ponosni na naše jubilarce te im želimo još mnogo darivanja.

Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su na rasporedu u prosincu 2022. godine.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content