Podijeljena i treća isporuka humanitarnih paketa iz Fonda europske pomoći za najugroženije

U supermarketu Kaufland akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
04/08/2017
U Kauflandu prikupljeno 120 kilograma namirnica za Socijalnu samoposlugu
08/08/2017

KOPRIVNICA- Hrvatski Crveni križ (HCK) nositelj je projekta „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije. Razdoblje trajanja projekta je od 30. rujna 2016. godine do 29. rujna 2017. godine s ciljem ublažavanja siromaštva pružanjem pomoći najsiromašnijim građanima koji žive ispod granice siromaštva primarno podjelom hrane i higijenskih potrepština.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica jedno je od 26 gradskih društava partnera u ovom projektu vrijednom ukupno više od 8,3 milijuna kuna, od čega je vrijednost paketa koji su isporučeni na području Grada Koprivnice i okolnih općina nešto manja od 700.000,00 kuna. Korisnici koji su ostvarili pravo na pakete s hranom i higijenskim potrepštinama su mahom siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema 5 kriterija, a prvenstveno oni koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu evidentirani od Centra za socijalnu skrb te druge osobe koje su u teškoj materijalnoj situaciji prema evidencijama Grada Koprivnice i općina koje su nam ustupile podatke o korisnicima. Osim toga omogućili smo da i naši korisnici Pučke kuhinje, kojima obroke plaća Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb, dobiju pakete s higijenskim potrepštinama.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica primilo je do sada ukupno 5743 paketa s hranom i 2091 paket higijenskih potrepština koji su do sada u tri navrata podijeljeni na području 11 općina i u sjedištu GD CK Koprivnica. U podjeli paketa na području GD CK Koprivnica pomogli su naši brojni volonteri, predsjednici općinskih društava, članovi Socijalnih vijeća u općinama, zaposlenici GD CK Koprivnica, zaposlenici općina kod kojih smo ostavili pakete ukoliko korisnike nismo zatekli kod kuće prilikom podjele paketa i Dobrovoljna vatrogasna Društva Imbriovec, Novigrad Podravski i Gola koji su svojim vozilima dostavljali pakete u udaljenija mjesta u općinama.

Stoga ovim putem zahvaljujemo svima na pomoći kojom su nam omogućili da svi oni kojima je najpotrebnije preuzmu svoje pakete!

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content