Podijelili smo 50 paketa s prehrambenim namirnicama u Peterancu

Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi 10. veljače 2021.
09/02/2021
Edukacija učitelja OŠ „Đuro Ester“ o dijabetesu
15/02/2021

KOPRIVNICA – U okviru suradnje između Međunarodne federacije društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Hrvatskog Crvenog križa provodi se projekt „Pomoć Republici Hrvatskoj zbog izbijanja epidemije COVID-19“. Između ostalih, jedna od aktivnosti projekta je nabava i raspodjela 3 500 torbi i paketa hrane „Vaš dar za pravu stvar“ za korisnike zajamčene minimalne naknade. Sadržaj paketa hrane u jednoj torbi predviđen je za dvije osobe i 15 dana, a u paketu je: 3 kg brašna, 1 lit ulja, 1 kg riže, 1 kg soli, 1 kg šećera, 2 kg tjestenine, 5 kom juhe u vrećici, 8 kom ribljih konzervi, 8 kom mesnih doručka i 800 gr marmelade.

Raspodjela paketa s hranom u torbama izrađena je prema dostupnim podacima o broju socijalno ugroženih kućanstva u Republici Hrvatskoj dobivenih od županijskih društava Crvenog križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je u sklopu ovog projekta za korisnike Socijalne samoposluge dobilo 50 torbi „Mi vidimo ljude“ i prehrambene namirnice u rinfuzi koje su naše vrijedne volonterke upakirale u torbe.

Mobilni tim Socijalne samoposluge, je ovaj put 50 paketa s prehrambenim namirnicama u torbama podijelio korisnicima zajamčene minimalne naknade iz općine Peteranec. Korisnicima iz drugih općina Mobilni tim će dostaviti pakete iz Socijalne samoposluge tijekom godine, svaki mjesec u drugoj općine sukladno prikupljenim donacijama.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content