Podijelili smo 163 kompleta školskog pribora učenicima osnovnih škola

Nakon akcije u Supernovi police Socijalne samoposluge popunjene s 240 kg hrane
18/09/2021
Izvanredna akcija dobrovoljnog darivanja krvi 27. rujna 2021. u GD CK Koprivnica
22/09/2021

KOPRIVNICA –  U sklopu projekta „Školski pribor za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini“, kojeg je nositelj GDCK Križevci, djelatnici i volonteri GDCK Koprivnica podijelili su 163 kompleta školskog pribora za učenike osnovnih škola na području djelovanja koprivničkog Crvenog križa. Učenicima osnovnih škola, čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade (ZMN), podijelili smo komplete od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda, razvrstane prema spolu, a svaki komplet je sadržavao školsku torbu, mapu za likovni odgoj, drvene bojice, flomastere, tempere, vodene boje, geometrijski set, komplet bilježnica, kolaž papir i pernicu s priborom.

Uz podjelu pribora, roditelji ili skrbnici učenika viših razreda osnovnih škola educirani su o sustavu socijalnih prava i usluga, uključujući područje odgoja, obrazovanja i zdravstvene skrbi, te su im podijeljeni letci na istu temu. Uz nositelja GDCK Križevci, partneri u projektu su GDCK Koprivnica, GDCK Sisak, GDCK Đurđevac, ODCK Topusko, GDCK Glina, ODCK Dvor, GDCK Kutina, GDCK Petrinja, ODCK Gvozd, GDCK Bjelovar, GDCK Čazma, GDCK Garešnica, GDCK Grubišno Polje i GDCK Ivanić Grad. Kroz projekt će se podijeliti ukupno 1.020 kompleta školskog pribora djeci koja su iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade.

GDCK Križevci provodi projekt „Školska pribor za školarce u sjevernoj Hrvatskoj i Banovini“ u okviru natječaja tadašnjeg Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pod nazivom „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza III“. Specifični cilj projekta je ublažavanje nedostatka materijalnih potrepština i poboljšavanje kvalitete života socijalno najpotrebitijih – djece kao direktnih korisnika ovog projekta koji se neće razlikovati od svojih vršnjaka, tako i njihovih roditelja i obitelji. Podjelom kompleta opreme postiže se bolja socijalizacija i integracija djece u školama kao njihovoj primarnoj lokalnoj zajednici, a potporom roditeljima doprinosi se smanjenju njihove socijalne isključenosti.

 

 

 

 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Projekt sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

 

 

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content