Počelo provođenje radionica Kodovi Sigurnosti na vodi u koprivničkim i općinskim osnovnim školama

Darujte krv, akcije su od 14. do 17. studenog te 21. studenog 2022.
07/11/2022
Mobilni tim koprivničkog Crvenog križa podijelio 100 paketa
07/11/2022

KOPRIVNICA – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u četvrtim razredima osnovnih škola provode se radionice Kodovi sigurnosti na vodi. Dio je to projekta Hrvatskog Crvenog križa ‘Sigurnost na vodi’.

Osposobljeni predavači, voditelji podmlatka Crvenog križa, Lidija Petras iz OŠ Braće Radić i Goran Višak iz OŠ A. N. Gostovinski, počeli su s radionicama u četvrtim razredima. Tako je dosad održano 5 radionica u kojima je sudjelovalo 100 učenika, a tijekom studenog 2022. godine održat će se još nekoliko radionica u gradskim osnovnim školama te na područjima općina. Ove godine obuhvatit ćemo sve škole na području Grada Koprivnice i 11 općina s radionicama – Kodovi sigurnosti na vodi, obići će se i educirati učenici 4-tih razreda u 13 škola te će biti obuhvaćeno oko 500 učenika kroz ukupno 28 radionica. Učenici na radionicama imaju prilike čuti osnovna pravila ponašanja u i oko vode, uče što je posao spasioca na plažama, prezentira im se oprema kojom se spasioci koriste, a najzanimljiviji dio uvijek je komunikacija dviju grupa putem radio-stanica.

Cilj projekta ‘Sigurnost na vodi’ je prevencija nesreća vezanih uz vodu jer je svaki život dragocjen, te se nadamo da ćemo ovim projektom pridonijeti svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja.

 

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content