Počelo provođenje radionica Kodovi Sigurnost na vodi u koprivničkim i općinskim osnovnim školama

Reanimatološko društvo i Crveni križ podučavali o reanimaciji i upotrebi AVD-a
20/10/2015
U 29 dana na Botovu podijelili smo 8,5 tona hrane, 36.000 litara vode, 500 kg higijene, a naši volonteri odradili su oko 4.000 volonterskih sati
22/10/2015

KOPRIVNICA – U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica već drugu godinu za redom u četvrtim razredima osnovnih škola provode se radionice Kodovi sigurnosti na vodi. Dio je to projekta Hrvatskog Crvenog križa ‘Sigurnost na vodi’.

Osposobljeni predavači, voditelji podmlatka Crvenog križa, Lidija Molnar iz OŠ Braće Radić i Goran Višak iz OŠ A. N. Gostovinski, počeli su s radionicama u četvrtim razredima. Tako je dosad održano ukupno 8 radionica u kojima je sudjelovalo 150 učenika, a tijekom ovog tjedna održat će se još nekoliko radionica u gradskim osnovnim školama te na područjima općina. Ove godine obuhvatit ćemo sve škole na području Grada Koprivnice i 11 općina s radionicama – Kodovi sigurnosti na vodi, obići će se i educirati učenici 4-tih razreda u 12 škola te će biti obuhvaćeno oko 600 učenika kroz ukupno 23 radionce. Učenici na radionicama imaju prilike čuti osnovna pravila ponašanja u i oko vode, uče što je posao spasioca na plažama, prezentira im se oprema kojom se spasioci koriste, a najzanimljiviji dio uvijek je komunikacija dviju grupa putem radio-stanica.

Ove godine po prvi puta ćemo održati Tečaj Spasioc junior za 15-ak učenika 8. razreda, a tu nam je partner Plivački klub Cerine iz Koprivnice. Bit će to zanimljiv trodnevni tečaj u kojem ćemo plivače završnih razreda osnovnih škola obučiti spašavanju na vodi u suradnji s licenciranim spasiocima HCK i liječnicima koji će ih učiti pružiti prvu pomoć.

U sklopu projekta Sigurnost na vodi, tijekom ljeta, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica obišlo je kupališta na Šoderici i Dravi te su kupači upozoreni letcima na ponašanje i opasnosti koje im prijete, a podijeljeni su i promo materijali GD CK Koprivnica, lopte i jastuci za plažu.
Cilj projekta ‘Sigurnost na vodi’ je prevencija nesreća vezanih uz vodu jer je svaki život dragocjen, te se nadamo da ćemo ovim projektom pridonijeti svijesti i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja.

Sigurnost na vodi 2

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content