Počela podjela paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama umirovljenicima u projektu Volonter penzioner

U Shopping centru SUPERNOVA u Koprivnici prikupljeno 260 kilograma hrane i 130 komada higijenskih potrepština
16/01/2021
Na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno je izvrsnih 536 doza krvi, a među njima su i dva jubilarca
22/01/2021

KOPRIVNICA – Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica razvilo je u suradnji s Gradom Koprivnicom kao jednim od partnera na projektu prvi program u sklopu projekta Volonter penzioner. Inovativni program „Umirovljenici za umirovljenike“ podrazumijeva uključivanje umirovljenika u aktivnosti Socijalne samoposluge. Umirovljenici pomažu umirovljenicima na način da će umirovljenici – volonteri prikupljati donacije, a umirovljenici koji su u socijalnoj potrebi dobivat će pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Na taj način bit će pružena pomoć umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi na području grada Koprivnice.

U volonterskim akcijama prikupljanja i podjele sudjelovat će najmanje 40 umirovljenika – volontera tijekom tri godine provođenja projekta Volonter penzioner. Umirovljenici će kao volonteri sudjelovati u akcijama prikupljanja za Socijalnu samoposlugu koje organizira Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u trgovačkim centrima u Koprivnici i drugim javnim mjestima

Popis umirovljenika i starijih osoba u socijalnoj potrebi izrađuje stručni suradnik iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice. Na temelju zajedničkog istraživanja utvrđeno je da će mjesečno biti pozvano 20 – 30 umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koje su u socijalnoj potrebi te će u Socijalnoj samoposluzi za njih biti pripremljeni paketi s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Tako će uz oko 120 korisnika koji redovito dolaze u Socijalnu samoposlugu, pakete s osnovnih prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama dobivati dodatni broj umirovljenika i starijih osoba. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i Grad Koprivnica utvrdili su da na području Koprivnice ima umirovljenika koji žive sami, imaju mala primanja i ne mogu namirivati sve svoje potrebe. Stoga su razradili kriterije prema kojima će umirovljenici i starije osobe dobivati pomoć koja im je potrebna u svakodnevnom životu.

Ovim putem pozivamo sve umirovljenike koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta ‘Volonter penzioner’, a pogotovo kao volonteri u volonterskim akcijama, da se jave na broj 048/642-193 i tako dođu do svih informacija o projektu. Projekt ‘Volonter penzioner’ sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije ‘Rad na dar’, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena ‘Kamengrad’, Starigrad.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

 

 

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content