Petar Rac dobitnik priznanja „Ponos Hrvatske“

U Robnom centru KTC u Koprivnici održati će se akcija prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu
04/02/2019
U Robnom centru KTC prikupljeno 130 kilograma hrane i 23 komada higijenskih potrepština
06/02/2019

KOPRIVNICA – Naš dobrovoljni darivatelj krvi, Petar Rac iz Novigrada Podravskog  jedan  je od dobitnika priznanja „ Ponos Hrvatske“.

Nagradu „ Ponos Hrvatske“ 2005. godine osnovao je dnevni list 24 sata, dodjeljuje se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, a dobitnicima za uspomenu ostaje statua „Srce na dlanu“ koju je osmislio ugledni umjetnik Ivica Propadalo. Svake godine čitatelji 24 sata biraju 24 građana heroja, većinom obične i nepoznate ljude koji su se istaknuli osobitim i nesebičnim djelima. Ti ljudi su pravi Ponos Hrvatske…
Dodjelom priznanja tim ljudima  želi se u javnosti naglasiti često zaboravljene i izgubljene, ali dragocjene vrijednosti hrvatskog društva koje ovi građani heroji sami promiču na najbolji mogući način – svojim primjerom. Priznanje nema pobjednika ni kategorija. Svih 24 građana heroja su Ponos Hrvatske.

Petar Rac je ovo priznanje zaslužio nesebičnim, dobrovoljnim darivanjem krvi te je na taj način spasio mnogo života . Naime ovaj 67- godišnji čovjek velikog srca iz Novigrada Podravskog do sada je najdragocjeniju tekućinu  darivao 151 puta i ne namjerava prestati  sve dok mu to zdravlje dozvoli.

Osim ovog priznanja, Petar Rac dobitnik je državnog odličja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski, Zahvalnice DDK za izvanredan uspjeh s plaketom HCK kao i više jubilarnih priznanja Crvenog križa za dugogodišnje darivanje krvi.

Čestitamo Petru na dobivenom priznanju, želimo mu dobro zdravlje, još puno darivanja i spašenih života i poručujemo da je za nas on već dugo Ponos Hrvatske kao i svaki darivatelj koji pruži ruku spasa za spašavanje nečijeg života.

Svi dobrovoljni darivatelji su Ponos Hrvatske.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content