OŠ Braća Radić i Srednja škola Koprivnica pobjednici 16. Natjecanja mladih Crvenog križa Koprivnica

U Novigradu Podravskom natjecat će se 11 ekipa podmlatka i mladeži
10/03/2017
Đuro Hrenić krv dao 100-ti puta!
13/03/2017

KOPRIVNICA – U Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ u Novigradu Podravskom u subotu 11. ožujka 2017. godine održano je 16. Natjecanje mladih Crvenog križa koje je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Natjecalo se ukupno 11 ekipa, od toga 9 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladeži.

Natjecanje je otvorio predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac koji je natjecateljima poželio puno uspjeha u natjecanju, a željama se pridružila i ravnateljica novigradske škole Lidija Peroš.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Pobjednici ovogodišnjeg natjecanja su u kategoriji podmlatka OŠ ‘Braća Radić iz Koprivnice s mentoricom Lidijom Molnar a u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom.

Ukupan poredak u kategoriji podmlatka:

 1. OŠ „Braća Radić“ Koprivnica, mentorica Lidija Molnar
 2. OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, mentor Goran Višak
 3. PŠ J. Generalića Hlebine; OŠ „F. Koncelak“ Drnje, mentorica Marija Zlatar
 4. OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica, mentor Miroslav Kanisek
 5. OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, mentorica Kristina Ružić
 6. OŠ Legrad, mentorica Marina Kovaček
 7. OŠ „Andrije Palmovića“ Rasinja, mentorica Višnjica Sesvečan
 8. OŠ Sokolovac, mentorica Jelena Hunjadi
 9. OŠ Gola, mentorica Sandra Slama

Ukupni poredak u kategoriji mladeži:

 1. Srednja škola Koprivnica, mentor Tomislav Lončar
 2. Obrtnička škola Koprivnica, mentor Hrvoje Blažek

Natjecanje GD CK Koprivnica uspješno je provedeno zahvaljujući domaćinu Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski te brojnim volonterima koji su, kao i dosadašnjih godina pomagali u organizaciji. Sveukupno na natjecanju je bilo oko 140 sudionika.

Čestitamo pobjednicima i želimo im puno uspjeha na međužupanijskom natjecanju koje će se održati 8. travnja 2017. godine u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici.

hck
hck

Comments are closed.

Skip to content